10 parmağında 10 marifet

Sizin çocukluk yıllarınız ile şimdiki çocuklar arasında ne gibi farklar var? Biz çocukların efendisi değiliz. Çocuklar bizim efendimiz oldu. Bu laf a...

Sizin çocukluk yıllarınız ile şimdiki çocuklar arasında ne gibi farklar var?

Biz çocukların efendisi değiliz. Çocuklar bizim efendimiz oldu. Bu laf artık çok söylenmeye başlandı. Buna hak vermemekte mümkün değil. Çocukların anne baba saygısını kesinlikle bilmesi gerekir. Bizim çocukluğumuzda annemize veya babamıza sesimizi çıkaramazdık. Şimdi çocuklar öyle değil. Aile terbiyesi çocuk için çok önemli. Bir çocuğa her şeyi veren, sunan ailenin çocuğunu başından atmak için böyle bir yol seçtiğini düşünüyorum.

Tatiller sanki aileler için azapmış gibi geliyor doğru mu?

15 yıldır klinikte doktorum. Gelen müşterilerimin çoğunlu kadınlardan oluşuyor. Bundan dolayı kadınlar hakkında çok ciddi fikirlerim var. Bunun içinde kitap yazıyorum. Şubat tatili geleceği zaman kadınlar tedavilerini bırakma yolunda olurlar. Niye bırakıyorsunuz? Diye soruyorum. Verilen cevap çok ilginç; “Çocuklar evde ben hiçbir şey yapamam” tatil sanki aileler için azapmış gibi geliyor. Ben buna çok hayret ediyorum. Ben şubat tatilini iple çekiyorum. Oğlumla tatile gideceğim. Beraber zaman geçireceğim diye. İnsanların çocuklarına karşı çok sahte olduğunu düşünüyorum. insan çocuğu evde olunca mutsuz olabilir mi? Ama bazıları oluyor işte.

İnsanlara bakış açınız nasıl?

İnsanlara karşı hiçbir zaman ön yargım olmadı olmazda. Evdeki 12 yıllık yardımcımla arkadaş gibiyim. Çocuğumun bakıcısı vardı bizimle 3,5 yıl yaşadı. Ben kızla beraber konsere giderdim. İnsanları asla sınıfına göre değerlendirmem. Etiket, isim meslek olarak onu daha fazla sevmeme neden olmaz. Çocuk benim en yakın arkadaşım kapının kızıymış. Ben hep herkesin arkadaş ve yakın olmak istediği biriydim ama ben tercihlerimi hep bana yakın gördüğüm kişilerden yanan kullandım. Ben bunu çocuğuma da öğretiyorum. Beklide bunun en büyük sebebi dalış sporuna duyduğum ilgiden dolayıdır. Ben dünyanın en ücra ülkesine dalış yapmaya gidiyorum. Bunların içinde çok az gelişmiş ülkelerde var. Gittiğim ülkelerde halkla bütünleşmeyi seviyorum. Bundan dolayı bu özelliğim yıllar içerensinde biraz daha oturdu. Ben tinerci ile de kaldırım üzerine oturup sohbet edebiliyorum. İnsanlar genellikle kendilerine göre davranıyor. Bizde empati yapan insan sayısı çok az. Gerçekten empati yaptığınızda kimseyi üzüp, kırmazsınız. Herkesle dost olan mutlaka sahtekârdır görüşüne katılmıyorum. Dost olmak çok iyi bir şey tanışıyor olmak çok ayrı bir şey. İnsanlarda gördüğüm bir eksiklik hep bir beklenti var. Çok mesnevi değilim ama fikirlerinin birçoğunu içimde barındırıyorum. Benim için insan ayrılımı asla yok. Benim gözümde her insan eşittir. Bir insanın cinsel tercihi, yaşam tarzı, siyasi görüşü, maddi durumu ne olursa olsun. Her insan kendi saygısını kendi oluşturur. Siz kendinize bir saygı oluşturtamıyorsanız sorun sizde demektir.

Hüseyin Torun

29.05.2015

29 May 2015 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

yerelvatandas - Bu bayan estetik uzmanı değil ki Pratisyen doktor ne münasebetle Uzman doktor estetik ünvanı kullanıyor ? 3 aylık medikal estetik sertifikası ile estetik uzmanı olunmaz kendiside iyi bilir bunu ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 00:00