164 öğrenci Umre’ye uğurlandı

Şahinbey Belediyesi tarafından organize edilen ödüllü aylık kitap okuma projesi kapsamında 40 Hadis 40 Yorum kitabından sınava girerek okullarında 1’nci, 2’nci ve 3’üncü olan 164 öğrenci Umre’ye uğurlandı.

Şahinbey Belediyesi tarafından organize edilen ödüllü aylık kitap okuma projesi kapsamında 40 Hadis 40 Yorum kitabından sınava girerek okullarında 1’nci, 2’nci ve 3’üncü olan 164 öğrenci Umre’ye uğurlandı.

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ’nün birlikte organize ettiği projede 40 Hadis 40 Yorum kitabından sınava giren ve okullarında 1’nci, 2’nci ve 3’üncü olan 164 öğrenci dün saat 15.00’da Umre’ye uğurlandı. Havaalanına öğrencilerin ailelerinin yanı sıra Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik’de gelerek öğrencileri uğurladılar. Gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak için hayata geçirilen umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasında sınava giren ve sınavda derece elde eden 164 öğrenci, umreye gidecek olmanın heyecanını yaşadı.

3 YILDIR UMREYE ÖĞRENCİ GÖNDERİYORUZ

Şahinbey Belediye Başkan Mehmet Tahmazoğlu, 3 yıldır lisede öğrenim gören 46 bin öğrenciye kitap dağıttıklarını, böylece yeni neslin kitap okuma alışkanlığı kazanmasına vesile olduklarını belirterek, “Çok mutlu ve heyecanlıyım. 164 gencimizi umreye göndermenin heyecanını yaşıyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak 3 yıldır yapmış olduğumuz yarıyıl tatilinde öğrencileri umreye gönderme projemizi gerçekleştirdik. Genç yaşta bu mübarek beldeleri ziyaret etmek, bu mübarek beldelere gitmek hemgerçekten çok büyük bir şans hem de Cenabı Hakk'ın büyük bir ikramıdır. Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. Rabbim, öğrencilerimizin yollarını bahtlarını açık eylesin” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ İÇİN DUA EDİN

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini vurgulayarak “Dinimizin ilk emri olan ‘oku’ hakikati kapsamında her ay gençlerimize bir adet kitap dağıtıyoruz ve bu şekilde hem gençlerin kitap okumasına hem de evlerine birer kütüphane kurulmasına vesile oluyoruz. Bu ay ki kitap okuma yarışmasında dereceye giren ve okullarında birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencileri umreye gönderiyoruz. Allah yollarını ve bahtlarını açık etsin. İnşallah sağlıkla gidip gelsinler. Kendileri ve ülkemiz için dua etmelerini kendilerinden istirham ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, ayrıca gençlere kutsal topraklardaki vakitlerini dolu dolu geçirmeleri tavsiyesinde bulunarak öğrencilerden aileleri, ülkemiz, İslam âlemi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için dua etmelerini istedi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ise Şahinbey Belediyesi ile birlikte düzenledikleri bu yarışmaya binlerce öğrencinin katıldığını belirterek, “Allah’a hamdolsun bu proje Şahinbey Belediyesi, İl Müftülüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında kitap okuma etkinlikleri çerçevesinde yapılan bir projedir. Gençlerimizi bu genç yaşta kutsal topraklara göndermenin sevincini yaşıyoruz. Kutsal topraklara bu gençlerimizi göndermek kadar okuma alışkanlığını kazandırmanın da çok önemli olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” diye konuştu.

ÜLKEMİZ İÇİN DUA EDECEĞİZ

Umre’ye giden öğrenciler Kutsal Topraklara gitmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Öncelikle Şahinbey Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu sınava bir amaç için girmiştik, bu amacımızda başarılı olduk. Bu genç yaşta Umre’ye gitmek bizlere nasip oldu. Çok mutlu ve heyecanlıyız. Umreye gittiğimizde ülkemiz için, Cumhurbaşkanımız, Şahinbey Belediye Başkanımız ve Mehmetçiklerimiz için dualar edeceğiz” dediler. Bülten

22 Oca 2019 - 00:00 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.