2 haftada 15 taraftara işlem yapıldı

Pusula Gazetesi ekibi olarak ziyaretimizde stadyumlardaki spor güvenliği ile ilgili soruya değerlendirmede bulunan Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ,...

Pusula Gazetesi ekibi olarak ziyaretimizde stadyumlardaki spor güvenliği ile ilgili soruya değerlendirmede bulunan Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, bu sezon itibariyle içerde oynanan 2 maçta 15 taraftara cezai işlem uygulandığını ifeade etti.

Pandemi koşulları nedeniyle stadyumlara 12 yaş altı çocukların alınmadığını ve buna uymayanlara cezai işlem yapıldığını belirten Emniyet Müdürü Başbuğ, "Stadyumlarda spor güvenliğine emniyet birimlerimiz çok önem veriyor. Şu ana kadar iki maçta 15 taraftara işlem yaptık. Beşiktaş maçında 12, Antalyaspor maçında ise 3 taraftara işlem yapıldı. Nedeni 12 yaş altı çoçukları tribünlere aldıklarını tesbit ettik ve bu kişilere para cezası uyguladık. Biliyorsunuz 12 yaş altı çocuklarının maçlara girmesi yasak ve taraftarlarımızın hala bu konuda daha bilinçlenmemelerinden dolayı çocuklarıyla maça gelenler oluyor. Bunun dışında her hangi bir saha olayı ve tribün olayları yaşanmamıştır."

HER KAPI ÖNÜNDE KAMERA BULUNUYOR

Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, stadyumda ilk kez yeni bir uygulama başlattıklarını belirterek, "Ana kapı giriş önlerine kamera koyduk. İçeriye kimlerin girip, çıktığını kimler 12 yaş altı çocuklarıyla girdiğini tesbit ediyoruz. Mesela maçta her hangi bir olay yaratan veya sahaya yabancı madde atan bu isimleri bu kamera sistemi ile tesbit ediyoruz. Vatandaşlarımızdan önemle ricamız biraz daha dikkatli olsunlar ve 12 yaş altı çocuklarıyla maça gelmesinler. Bu konuda sıkı tedbirler uygulanıyor" diye konuştu. Eyup Özkan

20 Eyl 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.