273 milyonluk kredi

Gaziantepliler 2017 yılında 273 milyon 453 bin TL tutarında kredi kullandı. Kentte özel ve kamu bankalarından kullanılan nakdi kredi tutarı bakımından Türkiye’de en çok nakdi kredi kullanan iller sıralamasında 6. sırada yer aldı.

2017 yılı ile ekonomide çıkış yakalamak isteyerek 5. Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmak isteyen Gaziantepli sanayiciler bankaların yolunu tuttu. Kentte yılın ilk 7 ayından özel ve kamu bankalarından çekilen krediler 75 ili geride bıraktı. Kentte 7 ayda toplamda 273 milyon 453 bin TL tutarında kredi çekildi.

Türkiye Bankalar Birliği’nin(TBB) açıkladığı istatistiklere göre Gaziantep’te nakdi kredi kullanımı arttı. 5. Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmak isteye sanayiciler bankaların yolunu tuttu. TBB’nin açıkladığı verilere göre Gaziantep’te yılın ilk 7 ayında nakdi kredi kullanımı 300 milyona yaklaştı. Kentte özel ve kamu bankalarından kullanılan nakdi kredi tutarı bakımından Türkiye’de en çok nakdi kredi kullanan iller sıralamasında 6. sırada yer aldı.

OSB’DE FABRİKALAR YÜKSELİYOR

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 5. Bölgenin kurulmasıyla, sanayiciler yatırım yapmak için kolları sıvadı. 11,5 milyon metrekare üzerine kurulan 5. OSB’de yatırım yapmak isteyen sanayiciler bankaların yolunu tuttu. Bölgede fabrikalar hızla yükselirken, sanayiciler kredi desteğiyle yatırımlarına hız verdi. Vatandaşların ve yatırım yapmak isteyen sanayiciler yılın ilk 7 ayında bankalardan 300 milyon TL’ye yakın nakdi kredi kullanımı gerçekleştirdi.

75 İLİ GERİDE BIRAKTI

TBB verileri incelendiğinde Gazianteplilerin Ocak-Temmuz aylarında bankalara koştuğu görüldü. Kentte bu zaman diliminde kullanılan nakdi kredi 74 ili geride bıraktı. Gaziantepli vatandaşlar 7 ayda kamu ve özel bankalardan 273 milyon 453 bin TL nakdi kredi kullandı. Gaziantep Türkiye genelinde en çok nakdi kredinin kullanıldığı iller sıralamasında 6. Sırada yer aldı. İlk 5 sırayı ise İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa oluşturdu.

KAMU BANKALARINDAN 91 MİLYON TL KREDİ

En çok nakdi kredi kullanan iller sıralamasında 6. Sırada yer alan Gaziantep’te kamu bankalarından 100 milyon TL’ye yakın kredi kullanıldı. Kentte TBB’nin açıkladığı 2017 yılı ilk 7 aylık verilere göre nakdi kredi kullanımı arttı. Gaziantep’te Ocak-Temmuz aylarında kamu bankalarından 90 milyon 620 bin TL değerinde kredi kullanıldığı görüldü.

182 MİLYON 833 BİN TL

Kentte vatandaşların nakdi kredi kullanımı için en çok özel bankları tercih ettiği gözlendi. Yılın ilk ayında toplamda 273 milyon 453 bin TL nakdi kredi kullanılırken, bunun 90 milyon 620 bin TL’si kamu bankalarından çekildi. Kentte özel bankalardan çekilen nakdi kredi tutarı ise 182 milyon 833 bin TL olarak kayıtlara geçti.

20 Eyl 2017 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.