3 ayda en az 350 fil öldü! İşte nedeni

Güney Afrika ülkesi Botsvana'nın kuzeyinde, "gizemli" bir hastalık nedeniyle 3 ayda en az 350 filin telef olduğu bildirildi.

Botsvana basınında çıkan habere göre, Okavango Delta bölgesinde nisandan bu yana henüz tespit edilemeyen bir hastalık nedeniyle en az 350 fil telef oldu.

Hükümet, fillerin ölüm nedeninin araştırılması için çalışma başlatıldığını ama yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle testlerin yapılmasında gecikme yaşandığını belirtti.

Başkent Gaborone'deki Av-Yaban Hayatı Yetkilisi Dikamatso Ntshebe, daha önce fillerin cesetlerinde herhangi bir ize rastlanmadığını ve ölümlerin kaçak avcılıkla ilgisinin bulunmadığını açıklamıştı.

Dünyanın en büyük fil nüfusuna ev sahipliği yapan ülkede, yaklaşık 130 bin fil olduğu biliniyor.

Botsvana'da geçen sene şarbon salgını nedeniyle 100'den fazla fil telef olmuştu.AA

# fil, ölüm

02 Tem 2020 - 00:00 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.