6 METRE GENİŞLİĞİNDE OLAN YOL 40 METREYE ÇIKIYOR

Kentin değişk bölgelerinde imarlı yol açma ve genişletme çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Yamaçtepe Mahallesi’nde dar olan Mahraman yolunu 6 metreden 40 metreye çıkartıyor.

Vatandaşların Burç ve bu bölgede yer alan mahallere (Cebeler, Serince, Yeşilpınar, Akpınar, Kale, Kavşak, Durantaş, Yazıbağ, Kuşçu, Kayakent, Ufacık, Sırasöğüt, Hacıaslan, Çevreli, Belenköy, Ozanlı, Doğanca, Tiyakli) ulaşımda yoğun olarak kullandıkları Yamaçtepe Mahraman yolu mevcut trafik akışını kaldırmıyordu. Vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren Büyükşehir Belediyesi yolu 4 bin 700 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğinde olan Mahraman yolunu 40 metre genişleterek trafik akışını rahatlatmayı hedefliyor.

Halk arasında Mahraman yolu olarak bilinen ve Primemall Alışveriş Merkezinden başlayarak Hayvanat Bahçesinin arkasından Burç yoluna bağlanan bozuk satıhlı kaplama olan yolda imar yolu açılması çalışmalarına başlandı.

Çalışmalar kapsamında 6 metre genişliğindeki mevcut yol, imar planında belirtilen 40 metre genişliğe çıkarılarak, sıcak asfalt serim çalışmaları yapılıyor. Böylelikle Mahraman yolu Üniversite Bulvarına alternatif olarak hizmete sunulacak olup, Üniversite Bulvarı üzerindeki trafik yoğunluğu da azaltılmış olacak.

31 Tem 2017 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.