Almanlar kendi medyasına güvenmiyor

Almanların çoğunluğunun habercilik konusunda kendi medyasına güvenmediği belirlendi.

Die Zeit gazetesinin Infratest Dimap Araştırma Enstitüsüne yaptırdığı ankete göre, Alman vatandaşlarının yüzde 53'ünün kendi medyasına az güvendiği, yüzde 7'lik kısmının ise hiç güvenmediği anlaşıldı. Ankette her 10 Alman vatandaşından biri bağımsız basının eksikliğini hissettiğini dile getirdi.Ankette ortaya çıkaran bir başka sonuç ise Almanların siyasi haberleri özellikle televizyonda Almanya Birinci Televizyon Kanalı (ARD) ve İkinci Kanalı'ndan (ZDF) takip ediyor. Almanlar ikinci sırada gazete ve dergileri, üçüncü sırada ise radyo ve interneti kullanmayı tercih ediyor.Basına karşı güvensizlik için farklı nedenler ifade edilen ankete, katılanların yüzde 27'si basını yanlış bilgi aktarmak ve manipülasyon, yüzde 20'si tek taraflı habercilikle yüzde 15'i ise kötü araştırmacılık yapmakla eleştirdi.

26 Haz 2015 - 00:00 - Medya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.