Berlin saldırganı ya Afgan ya da Pakistanlı

Almanya’nın başkenti Berlin’in kalbi Ku’damm’daki Noel pazarına TIR’la saldırı, Almanya’yı şoke ederken, yetkililer acil toplantılar düzenliyor. Güvenlik önlemleri arasında Noel pazarlarının kapatılıp kapatılmayacağı tartışılıyor.

BERLİN’deki saldırının terör saldırısı olduğu giderek kesinlik kazanıyor. Saldırıda ölenlerin sayısı 12’ye yükselirken, yaralı sayısı 48 olarak açıklandı. Berlin’de çeşitli hastanelerde tedavi altına alınanların bir çoğunun ağır yaralı olduğu bildirildi. Alman polisi, sürücünün TIR’ı kasıtlı olarak hızla Noel pazarındaki kalabalığın üstüne sürdüğü görüşünde. Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de saldırının terör saldırısı göründüğünü, ancak polisin tüm incelemelerinin sonuçlarını beklemek gerektiğini vurguladı. Saldırı olayı Almanya’yı yasa boğarken, Noel pazarlarının kapatılıp kapatılmaması sorusu gündeme geldi.

Güvenlik birimleri ve İçişleri Bakanlığı saldırının ardından güvenlik önlemlerini konuşmak için toplantı üstüne toplantı yapıyor. Sadece Berlin’de 100 Noel pazarı var. İçişleri Bakanı konuyla ilgili yerel saatle saat 13.00’te bir basın toplantısı düzenleyecek.

POLİS KİMLİĞİNİ AÇIKLAMADI

Pazartesi gecesi yerel saatle akşam saat 08.00 sıralarında saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğini açıklama konusunda Alman polisi çok dikkatli. Bazı bilgilere göre, TIR’ı kullanan sürücü olay yeri yakınındaki Tiergarten ormanına kaçarak izini kaybetmek istedi. Saldırganı pazar yerindeki bir kişi takip etti ve cep telefonuyla polisle bağlantı kurarak, zanlıyı yakalattı. Zanlı, olaydan yaklaşık 2 saat sonra yakalandı. Pakistanlı ya da Afgan. Şubat ayında mülteci olarak Almanya’ya geldi. Çok farklı kimlikler kullandığı için polis zanlının asıl kimliğini tespite çalışıyor. Ancak bu bilgiler henüz resmi kaynaklarca doğrulanmadı.

BERLİN’E MAL ALMAK İÇİN GELDİ

Polonya plakalı TIR’da ölü bulunan kişinin ise Polonyalı olduğu belirlendi. TIR’ın Polonyalı sahibi, ölen kişinin kuzeni olduğunu, mal almak için Berlin’e gittiğini, pazartesi öğlenden itibaren kuzeniyle telefon bağlantısı kuramadığını açıkladı. Saldırganın muhtemelen Polonyalı sürücüyü etkisiz hale getirdiği, ardından TIR’ı pazar yerine sürdüğü sanılıyor. Saldırıda kullanılan TIR, olay yerindeki incelemeler bittikten sonra çekildi.Alman Cumhurbaşkanı, Başbakan, Dışişleri ve İçişleri Bakanları olaydan dolayı derin üzüntü duyduklarını açıkladı.

20 Ara 2016 - 00:00 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.