Konsoloslardan teröre tepki yürüyüşü

İstanbul'daki konsoloslardan hain terör saldırısına tepkiBeşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve İstanbul'da görevli yabancı ülkelerin konsolosla...

İstanbul'daki konsoloslardan hain terör saldırısına tepkiBeşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve İstanbul'da görevli yabancı ülkelerin konsolosları, Beşiktaş'taki hain terör saldırısının yaşandığı yere karanfil bıraktı.Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve başta İspanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti olmak üzere çok sayıda ülkenin İstanbul başkonsoloslarıyla birlikte teröre tepki için Dolmabahçe Meydanı'nda toplandı. Ellerinde karanfillerle Dolmabahçe Meydanı'nda toplanan Başkan Hazinedar ve konsoloslar ardından patlamanın yaşandığı "Şehitler Tepesi" ne yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Charlie Hebdo'da ben de sayın başbakanımızla beraber yürümüş biri olarak söylüyorum. Dünyanın özgürlükçü değerlerine, insani değerlerine, inançlara saygıya hep beraber sahip çıkmamız lazım. Dünyanın bütün ülkelerinin birlikte karşılık vermesi lazım. Charli Hebdo'da dünya liderleri yürüyorsa , aynı şekilde Türkiye'de, dünyada terörden en fazla zarar gören konumda olan ülkemizde bütün milletler, bütün ülkelerin yöneticileri aynı duyarlılığı göstermeleri gerekiyor. 10 Aralık şehitlerimiz, başta emniyet mensubu şehitlerimi, sivil şehitlerimizi anmak üzere, terörü kınamak üzere birlikteyiz" dedi. Açıklamanın ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar ve konsoloslar patlamanın yaşandığı yere karanfil bıraktı.

VATANDAŞTAN TEPKİ

Öte yandan Beşiktaş'ta terör saldırısının yaşandığı noktaya çelenk bırakan konsoloslara bir grup vatandaş tepki gösterdi. Hollanda konsolosluğu çelengini alarak yere atan bir vatandaş, "Katiler burada çelenk gönderiyorlar" dedi. Araya giren polis, vatandaşları uzaklaştırdı.

12 Ara 2016 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.