Soylu: Aydın Doğan, Demirtaş'ı evlat edindi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Selahattin Demirtaş ve Aydın Doğan'ın durumuna ilginç bir benzetme yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Selahattin Demirtaş ve Aydın Doğan'ın durumuna ilginç bir benzetme yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ''Türkiye bugün ayaklarının üzerine sağlam basan bir ülke olarak yarına güçlü bir şeklide gidebilme imkanını elde etti'' dedi."

BU BİR KADER SEÇİMİDİR"

Çaykara ilçesinde bir restoranda düzenlenen toplantıda mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Soylu, Türkiye'nin 7 Haziran'da bir seçime gittiğini belirterek, ''Bu bir kader seçimidir. Bu milletimizin yarına yönelik atacağı adımlarla ilgili vereceği kararın seçimidir. Yeni gelecek neslimizin bu ülkede özgürlük, hürriyet, ekonomik gelişme, bağımsızlık ve ülkemizin ayakları üzerine sağlam basma konusundaki iddiasını, iradesini ve kararlılığını sürdürmesine yönelik seçimin adıdır'' diye konuştu.AK Parti'nin yaklaşık 13 yıldır Türkiye'de açıkları kapattığını anlatan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"KIZLARIMIZI AYIRDILAR" ''

Kızlarımızı ayırdılar, kadınlarımız kıyafetlerine göre ayırdılar. Bu demokratik açığı bugün kim kapattı, hangi cesaretle kapattı. Bu açık, milletimizin cesaretiyle kapatılmıştır. Türkiye'de demokrasi açığı, milletin cesaretiyle 13 yılda sona erdirilmiştir. Kıyafetine göre iki kardeşten birisi üniversiteye gidiyor, birisi gidemiyor. İki kardeşten birisi avukat oluyor, diğeri olamıyor. İki kardeşten birisi doktor oluyor, diğeri olamıyor. Bu, bir insanlık suçuydu ve bu insanlık suçu ortadan kaldırıldı. Bunu hep beraber yaşadık ve hep beraber gördük.'' Türkiye'nin bugün ayaklarının üzerine sağlam basan bir ülke olarak, yarına güçlü bir şeklide gidebilme imkanını elde ettiğini vurgulayan ve Türkiye'nin adımlarını doğru attığını iddia eden Süleyman Soylu, ''AK Parti Türkiye'nin teminatıdır, AK Parti Türkiye'nin birliğinin senedidir ve AK Parti Türkiye'nin beraberliğinin senedidir. Türkiye'nin batısında, doğusunda, güneydoğusunda her tarafında var. Biz bugün karşı karşıya kaldığımız olayların ne olduğunu çok net bir şekilde biliyoruz'' dedi.Türkiye'nin yeni bir ufuk yakaladığını savunan Soylu, şöyle konuştu:

DOĞAN GRUBU HDP'NİN ORTAKLIĞI '

'Bu ufku devam ettirelim. Derdimiz, Türkiye'nin huzurunun ve istikrarının sürmesidir. Nasıl bu benzemezler bir araya geldi. Nasıl Cumhuriyet Halk Partisi, dönüp Genel Başkan Yardımcısı ismini de veriyorum Murat Özçelik, 'Biz HDP'nin barajı aşmasını istiyoruz. Onunla biz koalisyon yapmak istiyoruz' diyor. Nasıl Aydın Doğan'ı görüyoruz, gazetesinde Mursi'nin fotoğrafını basıyor, altına da yazıyor 'Yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanı'na idam talebi' diyor. Yanına da Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini koyuyor. Bunun amacı nedir biliyor musunuz? Söyleyeyim. 'Rahmeti Menderes'i biz gönderdik, rahmetli Özal'ı biz gönderdik, seni de biz göndereceğiz' demektir. Çok açık ve net, başka hiçbir şey değildir.'' ''Gezi olaylarını kim çıkarmışsa, 17-25 Aralık darbesini kim yapmışsa, 6-7 Ekim olaylarıyla bu ülkenin huzurunu, beraberliğini kim bölmek istemişse, bilin ki 1960'da darbeyi yapan çete aynı çetedir'' değerlendirmesinde bulunan Soylu, şunları kaydetti:ç

AYDIN DOĞAN DEMİRTAŞ'I EVLATLIK ALDI

''6-7 Ekim tarihinde Türkiye'de güçsüz bir hükümet olsaydı, Türkiye'de kurtarılmış bölgeler olurdu. Ne yapmak istiyorlar biliyor musunuz; AK Parti'yi güneydoğu'da HDP ile iç anadolu ve Karadeniz'de MHP ile Akdeniz'de ve Eğe'de CHP ile çengele almak ve büyükşehirlerde oyu bölüp, parçalayıp bir şekilde güçsüz bir hale getirebilmek istiyorlar. Tek başına güçsüz bir iktidar olsun, güçsüz bir Türkiye olsun sonra güneydoğuda HDP'yi çıkarttık mı çıkarttık. Türkiye'de koalisyon olsun, PKK'yı ve KCK'yı oraya musallat edelim. Türkiye'de siyasal huzuru ve istikrarı alt üst edelim. Türkiye bir Ukrayna'ya, Türkiye bir Gürcistan'a, Türkiye bir Suriye'ye dönsün. Türkiye yansın, yıkılsın... Yaptıkları bu. Onun için Aydın Doğan Selahattin Demirtaş'ı kendine evlatlık aldı.''

29 May 2015 - 00:00 - Medya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.