VakıfBank'tan 1 milyar liralık yeni ihraç

VakıfBank, İpotek teminatlı menkul kıymet (İTMK-covered bond) programı kapsamında 1 milyar liralık yeni ihraç gerçekleştirdi.

VakıfBank, İpotek teminatlı menkul kıymet (İTMK-covered bond) programı kapsamında 1 milyar liralık yeni ihraç gerçekleştirdi.

VakıfBank'ın açıklamasına göre, son beş aydaki üçüncü ipotek teminatlı menkul kıymet ihracını gerçekleştiren VakıfBank, 5 yıl vadeli 1 milyar liralık yeni işlemiyle covered bond programını en aktif kullanan banka oldu ve bu alanda sektördeki öncü rolünü de devam ettirdi.

Bankanın covered bond programı kapsamında gerçekleştirdiği bu üçüncü tahvil ihracı, Türkiye'nin ve VakıfBank'ın uluslararası piyasalardaki kredibilitesinin yüksekliğini bir kez daha kanıtlamış oldu.

Açıklamada ihraca ilişkin görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, "Bankacılık sektöründe kredi büyümesi TL krediler ağırlıklı olmasının da etkisiyle, sektörde TL kredilerinin, TL mevduata oranı yüzde 150'ye yaklaştı." ifadesini kullandı.

Banka olarak faizlerin genel seviyesini düşürmek amacıyla kaynak çeşitliliğine gittiklerini aktaran Özcan, şu değerlendirmeelrde bulundu:

"TL kaynakların vadesini mevduat dışı ürünlerle uzatarak, TL mevduat ve krediler üzerindeki faiz baskısını azaltmaya çalışıyoruz. İTMK-covered bond programını en aktif kullanan banka olarak 5 yıl vadeli, 1 milyar lira tutarında yeni bir ihraç gerçekleştirdik. Söz konusu tahvil ihracı, son beş ayda covered bond programı kapsamında gerçekleştirdiğimiz üçüncü işlem olurken, bu dönemde bu kanaldan yurt dışına gerçekleştirdiğimiz tahvil ihraçlarının büyüklüğü 3,7 milyar liraya ulaştı."

- "Milli ekonomimizin yanındaki güç olmaya devam edeceğiz"

Özcan, ocak ayında GMTN kapsamında gerçekleştirdikleri 650 milyon dolar tutarındaki ihracın, VakıfBank'ın tek seferde gerçekleştirdiği en yüksek tutarlı işlem olduğunu hatırlatarak, şu cümleleri kullandı:

"Borçlanma faaliyetlerimize gösterilen ilgi ve oluşan talep, ülkemize ve bankamıza duyulan güvenin de göstergesidir. Zeytin Dalı Harekatı'nın dördüncü gününde gerçekleştirdiğimiz eurobond ihracımıza, başta ABD olmak üzere uluslararası piyasalardan yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Dolar cinsi eurobond ve TL cinsi covered bond ihraçları dahil, yurt dışından uzun vade ve uygun maliyetlerle ülkemize getirdiğimiz fonun toplam büyüklüğü bugün itibarıyla 14 milyar dolar civarındadır.

Bankamızın mevduat dışı yurt dışı kaynaklarının toplam bilançoya oranı yüzde 20 olup Türkiye'nin bu alandaki öncü ve lider bankası olarak önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz farklı borçlanma ürünleri/araçları ile uzun vade ve uygun maliyetli fonlama faaliyetlerini sürdüreceğiz. Sağlam ve likit bilanço yapımızla milli ekonomimizin yanındaki güç olmaya devam edeceğiz."

01 Mar 2018 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.