Adalet Bakanlığı memur alımı yapacak! Boş kadro sayısı ne kadar?

Adalet Bakanlığı ve bünyesinde bağlı bulunan kuruluşlardaki boş kadro sayısı açıklandı. Buna göre 2018 yılı itibari ile toplamda 54 bin 614 kadronun boşta olduğu belirlendi. Peki hangi kadrolar boşta ve bu kadrolara memur alımı ne zaman yapılacak?

Adalet Bakanlığı, resmi internet sitesi üzerinden 2018 yılına ilişkin performans programını duyurdu. Yayımlanan performans raporuna göre, Adalet Bakanlığı ve bünyesinde bağlı olan kamu kurum ve kuruluşlarında 54 bin 614 kişilik kadronun boşta olduğu belirlendi. Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere bu yıl da on binlerce memur alımı yapacak. Peki Adalet Bakanlığı 2018 performans raporuna göre kaç bin kişilik personel, memur alımı yapacak? Belirtilen boş kadrolara memur alımı ne zaman yapılacak? İşte Adalet Bakanlığı’nın memur alımları hakkında tüm merak edilenler haberimizde...

BOŞ KADRONUN DAĞILIMI

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan raporda Bakanlık bünyesinde merkez ile taşra teşkilatlarında ve Bakanlığa bağlı kuruluşlarda çeşitli kadrolarda toplamda 54 bin 614 kişilik boş kadronun olduğu duyuruldu. Açıklanan rapora bakıldığında bu kadroların sınıfları ise şu şekilde ortaya çıkmaktadır:

MEMUR STATÜSÜNDE:

- Teknik hizmetler sınıfına bağlı kadrolarda 1629,

- Genel İdare Hizmetleri (GİH) sınıfında 33 bin 304 kadro,

- Hakim ve Savcı sınıfında 8 bin 418 kadro,

SÖZLEŞMELİ PERSONEL STATÜSÜNDE:

- Sözleşmeli personel 4/b statüsünde toplamda 3 bin 616 kadro,

- Yardımcı hizmetler sınıfında toplamda 2 bin 917 boş kadro bulunuyor. Sözleşmeli personel 4/c kadrolarından 2.479,

- Sağlık hizmetleri sınıfından 1.591,

- Eğitim öğretim hizmetleri sınıfından 660 kişi olmak üzere toplam 54 bin 614 kişilik boş kadro bulunuyor.

MEMUR ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı ve bünyesine bağlı kuruluşlarda istihdam edilmek üzere 2018 yılında binlerce memur alımı yapılacak. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada çok yakın zamanda 4 bin hakim ve savcı alacaklarını duyurdu. İlerleyen zamanlarda yeniden yapılacak alımlarla birlikte bu sayının en az 10 bin olması beklenmektedir.

KAÇ BİN MEMUR ALINACAK?

Adalet Bakanlığı, açıkladığı performans raporuna göre toplam 54 bin 614 kişilik boş kadrosu bulunmaktadır. Buna göre bu sene en az 10 bin kişilik alımın yapılması bekleniyor ancak ilerleyen günlerde alınacak olan karar ile bu kadro sayısı daha da artırılabilir.

19 Şub 2018 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.