Ağaç işleme makineleri sektörünün ihracatı ithalatını geride bıraktı

Türkiye mobilya sektörünün makine ihtiyacına cevap vermekte itici güç olan ağaç işleme makineleri ve yan sanayi sektörü, ihracatı, ithalattan fazla olmasıyla başarı grafiğini her yıl bir üst banda çıkarıyor.

Türkiye mobilya sektörünün makine ihtiyacına cevap vermekte itici güç olan ağaç işleme makineleri ve yan sanayi sektörü, ihracatı, ithalattan fazla olmasıyla başarı grafiğini her yıl bir üst banda çıkarıyor. Bu ivme ile yılın ilk yarısında ihracatını 43 milyon dolara ulaştıran sektör, ülke ekonomisine de katkı vermeyi sürdürüyor.

Her yıl gelişim gösteren Türkiye mobilya sektörünün itici gücü ağaç işleme makineleri sektörü, geçmişten getirdiği tecrübeyi teknolojiyle harmanlayarak yıllar içinde çok önemli yol kat etti.

Özmert: Fuar, sektörün gelişimine katkı sağlamaya devam edecek

Bu rakamlara bakarak sektörün geleceğinden emin olduklarının altını çizenREED TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Fatih Özmert, fuarlarda sektörün tüm paydaşlarının buluştuğunu ve ağaç işleme makineleri, mobilya yan sanayi ve aksesuarları alanında en yeni teknolojilerin yer aldığını söyledi. Fuarın Avrasya Bölgesi’nden sayısız sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturduğunu dile getiren Özmert, “Fuarlarımız her zaman, katılımcıların ve ziyaretçilerin beklediği bir platform olmayı başardı. Sektörün bilirkişilerinin konuştuğu ve sektörün tüm ihtiyaçlarını çözüm sunacak yeniliklerin yer aldığı bu platform, tüm endüstrinin bir araya geldiği, sektörle ilgili her türlü gelişmenin masaya yatırıldığı önemli bir buluşma noktası. Ayrıca sektörünün gelişimine de her zaman olduğu gibi önemli ölçüde katkı sağlayacaktır.” dedi.

28 Eyl 2017 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.