Ankara bombacıları Gaziantep’ten gitmiş

Ankara’da 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kimlerin yaptığı tespit edildi.

Ankara bombacıları Gaziantep’ten gitmiş
Haber albümü için resme tıklayın

Ankara’da 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kimlerin yaptığı tespit edildi. Saldırgınların, bugün gazetemizde de yayınlanan ve Gaziantep emniyetinin her yerde aradığı 21 canlı bomba arasında olduğu ortaya çıktı. Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan her iki canlı bomba da, Gaziantep’te bir süre kaldıktan sonda Ford ve Citroen marka araçlarla Ankara’ya gittiler. Saldırganlara lojistik veren Y.Ş. ile aracın sahipleri Gaziantep’te gözaltına alındı.

Ankara’da 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren canlı bombalardan birinin Yunus Emre Alagöz olduğunun tespitinin ardından ikinci canlı bombanın da arananlar listesindeki Ömer Deniz Dündar olduğu ortaya çıktı. İki canlı bombanın ayrı araçlarla Gaziantep’ten geldikleri, Y.Ş.’nin canlı bombalara keşif yaptırdığı tespit edildi. Araçların sahipleri ve Y.Ş. Gaziantep’te gözaltına alındı.

Güvenlik güçleri saldırı sonrası bölgede bulunan MOBESE kameralarından ikinci bombacının kimlik bilgilerine de ulaştı. DNA testleri de uyuşan Ömer Deniz Dündar’ın, Yunus Emre Alagöz’le Gaziantep’ten Ford Focus ve Citroen marka iki ayrı araçla Ankara’ya geldikleri belirlendi. Saldırı öncesi, Y.Ş. ile birlikte bölgede keşif yaptıkları tespit edilen canlı bombaların, Suriye’den Türkiye’ye geçiş yaptıkları ihtimali üzerinde duruluyor.

Kimliklerin tespit edilmesinin ardından bu sabah Gaziantep’te Y.Ş. ile iki aracın sahibi operasyonla gözaltına alındı. Üç kişinin soruşturmanın yürütüldüğü Ankara’ya gönderileceği öğrenildi.

Haber IŞİD'in 21 bombacısı her yerde aranıyor

14 Eki 2015 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.