Basın İlan Kurumu’nun valilik personeline yönelik eğitimi sona erdi

Basın İlan Kurumu (BİK), valiliklerin basın ve halkla ilişkiler personeli ile valilikler tarafından oluşturulan gazete kontrol kurulu üyelerine yönelik olarak düzenlediği üç günlük eğitim semineri, Kurumun Darıca’da bulunan sosyal tesislerindeki...

Basın İlan Kurumu’nun, 25-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği, 61 ilden 100’e yakın valilik personelinin katıldığı eğitim semineri programı, BİK Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin’in genel değerlendirme ve kapanış konuşmasından sonra, yapılan sertifika töreniyle sonlandı.

Üç günlük eğitim programında ağırlıklı olarak BİK Mevzuatı, “Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği ve İLANBİS uygulamaları hakkında bilgiler verildi, güncellemeler aktarıldı ve uygulamalarda karşılaşılabilecek problemler ve çözüm önerileri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

BİK Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, uzun yıllardan beri uygulanmakta olan 67 sayılı Genel Kurul kararının yerine 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren kısaca Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği olarak adlandırılan yeni Yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini, bu eğitimin amacının da yeni Yönetmelik hakkında ilgililerin bilgilendirilmesi olduğunu aktararak seminerin değerlendirme ve kapanış konuşmasına başladı.

“Resmi ilan ve reklam yayın süreçlerimizi tamamen elektronik ortama taşıdık”

Elçin konuşmasında “Eğitim semineri süresince arkadaşlarımız size yeni Yönetmelik hakkında gerekli bilgilendirmeleri yapmışlardır. Sizler de bundan sonraki uygulamalarda karşılaşacağınız her türlü sorunda hiç çekinmeden size bilgi veren arkadaşlarımızı arayarak danışabilirsiniz.

Teknolojik gelişmeler karşısında Basın İlan Kurumu olarak resmi ilan ve reklam yayın süreçlerimizi tamamen elektronik ortama taşıdık. İLANBİS adını verdiğimiz ve kısmi olarak sizlerin de kullanımına sunulan program ile artık Aylık Beyannameler ve gazetelerin PDF nüshaları elektronik ortamda alınıyor.

Ancak, yeni Yönetmelik ile Aylık Beyannamelerin İLANBİS sistemi üzerinden elektronik ortamda gönderilmesi zorunlu olmasına rağmen, bazı illerimizde halen bu tam anlamıyla sağlanabilmiş değildir. Seminer sırasında da arkadaşlarımızın belirttiği gibi Aylık Beyannamelerin elektronik ortamda gönderilmemesi veya taslak halinde bırakılması “ki bu verilmemesi anlamına gelir” anılan Yönetmelik uyarınca bir ihlal sebebidir.

Bununla birlikte resmi ilan yayınıyla alakalı gazetelerin basılı her sayısının PDF olarak elektronik ortamda ilgili makama ulaştırması gerekmektedir. Aynı Aylık Beyannamelerde olduğu gibi PDF lerin gönderilmesi için de İLANBİS sistemimizde bir bölüm yapılmıştır. Sizlerden Kurum olarak isteğimiz gerek Aylık Beyannamelerin gerek PDF lerin İLANBİS sistemine yüklenmesini kontrol etmeniz ve bu vecibeleri yerine getirmeyen gazeteleri uyarmanızdır. Aksi takdirde bu gazeteler hakkında Valiliğin ilgili birimleri tarafından işlem yapılması gerekmektedir.” değerlendirmelerinde bulundu.

Öncelikle 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren gazetelerin tutmakta yükümlü oldukları sektörel defterlerin zorunlu olarak elektronik ortamda İLANBİS üzerinde doldurulması gerekeceğini hatırlatan Cem Elçin, bu nedenle kalan kısa süre içinde valilik temsilcilerinin görev alanlarındaki gazetelere bu konuda bilgi vermesinin önemine değindi. 2018 yılı içinde BİK’in hedeflerinden birinin Valiliklerin görev alanındaki resmi ilanların İLANBİS sistemi üzerinden elektronik ortamda gazetelere ulaştırılması olacağı, bununla ilgili çalışmaların da bütün hızıyla sürdüğünü, çalışmalar bittiğinde ise konu hakkında gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını konuşmasında yer verdi.

“Kamu personelinin kurumsal iletişim niteliğinin arttırılması için Kalkınma Ajansları ile işbirliği içinde çalışıyoruz”

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin sözlerini “Kurumumuz resmi ilan ve reklamların süreli yayınlarda yayınlatılmasına aracılık etmenin dışında kamu personelinin kurumsal iletişim niteliğinin ve kalitesinin arttırılması için Kalkınma Ajansları ile işbirliği içinde çalışmaktadır. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van Valiliklerinin Halkla İlişkiler Müdürlüğünde çalışan görevli personele verilen “Kurumsal İletişimin Niteliklerinin Artırılması Eğitimi” 22-25 Mayıs 2017 tarihlerinde Van’da yapılmıştır.

İstanbul Valiliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğinde “İstanbul’daki Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Halkla İlişkilerde Görevli Personele Kurumsal İletişimin Niteliğinin ve Kalitesinin Artırılması Eğitimi” ise 11-15 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul ilinde gerçekleştirilmiştir.

Diğer taraftan Dicle Kalkınma Ajansına Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerindeki; Karacadağ Kalkınma Ajansına da Diyarbakır ve Şanlıurfa illerindeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla Valilikler ile Belediyelerde çalışan görevli personelin kurumsal iletişim konusunda bilgi ve becerilerinin güçlendirilmesine yönelik projelerimiz sunulmuştur.

Bu projelerimiz halen değerlendirme aşamasında olup, Ajanslar tarafından kabulü halinde toplamda 64 kişiye iletişim eğitimi verilecektir.” ifadeleri ile sonlandırdı.

Üç günlük eğitimin sonunda yapılan törenle, 61 ilden gelen valilik personeli sertifikalarını alarak, eğitimlerini tamamladı.

28 Eyl 2017 - 00:00 - Medya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.