Benim ülkemde bu tür hareketler normal...!

Son Konya maçı sonrası yaşananların ardından PFDK'na sevk edilen Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Marius Sumudica, kendisine provoke yapıldığını ve kendisinin ülkesinde bu hareketlerin normal olduğunu düşünerek hareket ettiğini söyledi

Maçın ardından böyle bir olayın yaşanmış olmasının üzücü olduğunu dile getiren Rumen teknik adam; “Bende maçtan sonra çok sıcaktım, ben sadece taraftarı maçtan sonra alkışlamak istedim ama beni provoke ettiler, bana bağırdılar!"

BANA NELER YAPTIKLARINI ANLATMAYA ÇALIŞTIM

Maçtan sonra basın toplantısında yaptığı hareketlerin kendi ülkesinde normal olduğunu belirten Sumudica, sözlerine şöyle devam etti; "Benim ülkemde bu tür hareketler normal olduğu için bende normal olduğunu düşündüm. Sadece rakip taraftarların bana neler yaptığını orada ki basın mensuplarına anlatmaya çalıştım."

BU HAREKETİM KİMSEYE KARŞI DEĞİLDİ

Sumudica; "Yaptığım hareketler kimseye karşı yaptığım hareketler değildi sadece olanları anlatmaya çalıştım yaptığım el hareketleri ve söylediğim sözlerle. Türkiye’deki herkese saygı duyuyorum. Taraftarlara, basın mensuplarına söylediğim gibi sadece olanları anlatmak istemiştim. Maçtan sonra sıcağı sıcağına olan gelişmelerde olanları yutamadım ve kendime yediremedim, böyle bir açıklamada bulundum. Bana karşı yapılan el hareketlerini ve küfürleri basın mensuplarının önünde söyledim."

BU HAREKETİ KONYA TARAFTARINA YAPMADIM

Sumudica, Konya taraftarına kötü bir hareket yapmadığını belirterek, "Ben bu hareketleri Konyaspor taraftarlarına yapmadım çünkü orada tribünleri alkışladım. Bana hakaret ve küfür eden taraftarlara işaret ettim ve ‘Eğer böyle devam ederseniz kümeye düşersiniz’ diye el işaretiyle anlatmaya çalıştım. Konyaspor taraftarını bunun dışında tutuyorum.”

BEN KENDİMİ TÜRK OLARAK GÖRÜYORUM

Yaptığı davranışlar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin kuruluna sevk edilmesiyle ilgili konuşan Sumudica, “PFK bana ceza verecekse ben bu sene hiç bir şey yapmadım ve bu sezon için yaptığım ilk hareketim. Şu an ligde ki iki yabancıdan biri benim ama ben kendimi yabancı olarak değil Türk olarak görüyorum. Karşılaştırma yaparken de Rumen debilde bir Türk olarak değerlendirme yaparlarsa memnun olurum.”

ESKİ TAKIMIMA KARŞI MÜCADELE EDECEĞİM

Bu hafta sonu eski takımı Kayserispor’a karşı mücadele edeceğini ifade eden Rumen Teknik adam, “Türkiye’de çalıştırdığım ilk takım Kayserispor’dur orada güzel anılarım oldu ama şuan Gaziantep Futbol Kulübünün hocasıyım. Bu şehri ve bu takımı seviyorum. Her şey Gaziantep futbol kulübü için. Bu maçı kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sahada ailemin bir ferdi olsa ben yine kazanmak isterim."

3 PUAN İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Sumudica, sahada duygusallığa yer olmadığını belirterek "Saygı duyulmak isteniyorsa saygı duyarım ama sahaya çıktığımda düdük çaldığı andan itibaren üç puan için kendim ve oyuncularım mücadele ederiz. Orta sahada ki oyuncularımız eksik, zor bir maç olacak. Ligin başından beri çok fazla sakat verdik, ekibimle beraber çok iyi çalışıyoruz ve sahaya kazanabileceğimiz en iyi 11’i süreceğiz bu maçı kazanmak için ve çalışmalarımızda bu şekilde devam ediyor.”

TRANSFERLER KAMPA YETİŞECEK

Devre arasında transferlerin olacağını ve bunların bir kaçının devre arası kampına yetişeceğini belirten Sumudica, sözlerini şöyle tamamladı; “Bunlara ihtiyacımız var ve yerli oyunculardan da transfer edeceğiz ve yerli oyuncularımız yüksek mantaliteye sahip olacak. Transfer edeceğimiz yabancı futbolcular kadromda ilk 11’de başlayacak oyunculardan olacak. Bunlar Antalya kampına yetişecek, yerli oyuncular konusunda da çalışmalar yapıyor. Umarım onlarda kampa yetişir” diye konuştu. Eyup Özkan

11 Ara 2019 - 00:00 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.