Beraberlik ve huzur sağlanacaktır

(TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, Türkiye'de en kısa zamanda turizm sektörü sayesinde birlik, beraberlik ve huzur sağlanacağını belirterek, "Çünkü kalkınan bölgeler teröre müsaade etmeyecektir

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Erdem, Türkiye'de en kısa zamanda turizm sektörü sayesinde birlik, beraberlik ve huzur sağlanacağını belirterek, "Çünkü kalkınan bölgeler teröre müsaade etmeyecektir. Bu bölgelerde tarihi zenginliklerimiz en önemli öz kaynaklarımızdır. Bunları ekonomik değer haline getirmemiz gerekiyor." dedi.

Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ülkedeki iç turizm hareketliliğinin dış turizm kadar önemli olduğunu söyledi.

Çalışanların, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla 3 Haziran Pazartesi yarım ve 7 Haziran Cuma tam gün idari izinli sayılmalarının turizmin canlanmasını sağlayacağına işaret eden Erdem, gelecek ay rezervasyonların yoğunlaşacağını dile getirdi.

- "Kalkınan bölgeler teröre müsaade etmeyecektir"

Erdem, Türkiye'nin iç turizm dinamiklerinin hak ettiği yerde olmadığını ifade ederek, cari açığın yüzde 26'sının turizmle karşılandığını vurguladı. Erdem şöyle devam etti:

"İç turizmi teşvik edecek birtakım tanıtımlar veya etkinlikler yapılması gerekiyor. Ramazan Bayramı tatili de bu anlamda bir fırsat. İç turizmi tetikler ve otellerimizin daha erken dolu olmasını sağlar. Turizm ve seyahat acenteleri açısından 9 günlük tatil olumlu bir gelişme. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve Hatay, bu 5 şehir dünya medeniyetinin beşiğidir. Dünyada var olan bütün medeniyetlerin çıkış noktasıdır. Yıllarca terörden dolayı kalkınamayan Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi var. Doğu Anadolu Bölgesi'nin de dünya çapında o kadar değerli tarihi eserleri var. Bu tarihi değerleri dünyaya duyurmamız gerekiyor. En kısa zamanda turizm sektörü sayesinde birlik, beraberlik ve huzur sağlanacaktır. Çünkü kalkınan bölgeler teröre müsaade etmeyecektir. Bu bölgelerde tarihi zenginliklerimiz en önemli öz kaynaklarımızdır. Bunları ekonomik değer haline getirmemiz gerekiyor."

- "Turizm çalışmaları terörü engeller"

Turizmin çok fonksiyonlu bir görev yürüttüğüne dikkati çeken Erdem, "Turizm çalışmaları terörü de engeller ve bölgesel kalkınmayı destekler, Türkiye içerisindeki değişik kültürlerin birbirini tanımasını ve birlik beraberliğimizi de güçlendirir. Son dönemde Van'da bütün oteller yüzde 90 doluluk oranıyla seneyi bitiriyor. Özellikle hafta sonlarını dahi Van'da geçirmek için gelen İranlı turistler var. Onların yaratmış olduğu potansiyel, otellerde doluluk oranı yaratmıştır. Alışverişler, eğlence merkezleri, restoranlarıyla şehir bir anda ekonomik kalkınma içerisine girmiştir. Şu an orada yeni oteller yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu daha da geliştirilebilir, sadece Van gibi bölgelerle sınırlı kalmaması gerekir." diye konuştu.

- "Acenteler Türkiye'nin fahri kültür elçisidir"

Erdem, seyahat acentelerinin turistlere birçok avantaj sunduğuna değinerek, "Otel, organizasyon ve doğru enformasyon sağlanması anlamında acentelerimiz önemli büyük vazife üstleniyor. Konusunda acenteler yurt içinde ve yurt dışında Türkiye'nin fahri kültür elçisidir." ifadelerini kullandı.

20 Nis 2019 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.