Beyin sağlığı için gerilimden uzak durun ve hobiler edinin

Bireyin kimlik ve benliğe sahip olarak yaşaması, bellek, iletişim, duygular ve beceri gibi işlevlerin sağlıklı ve bağımsız bir şekilde sürdürebilmesi, sağlıklı bir beyinle mümkün oluyor

Bireyin kimlik ve benliğe sahip olarak yaşaması, bellek, iletişim, duygular ve beceri gibi işlevlerin sağlıklı ve bağımsız bir şekilde sürdürebilmesi, sağlıklı bir beyinle mümkün oluyor. Beyin sağlığını korumak için genel sağlığa dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, düzenli egzersiz yapmayı, yoğun gerilimden uzak durmayı, hobiler edinmeyi, okumayı ve yeni şeyler öğrenmeyi tavsiye ediyor.

2008 yılından bu yana başta Society for Neuroscience ve Dana Foundation olmak üzere sinirbilimle ilgili uluslararası kuruluşlar öncülüğünde her yıl Mart ayının 3. haftası Beyin Farkındalığı Haftası olarak kutlanıyor. Sinirbilimin dünyada daha iyi tanıtılması, öneminin anlatılması ve alandaki yeni gelişmelerin toplumda yankı bulması hedefleniyor.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Nöroloji Uzm. Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, beyin sağlığının bireyin sağlıklı ve bağımsız bir şekilde yaşam sürmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Beyin sağlığı neden önemli?

Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Beyin sağlığı, kimlik ve benliğimize sahip olarak yaşamak, bellek, iletişim, duygular, beceri gibi işlevleri sağlıklı ve bağımsız biçimde sürdürebilmek için önemli. Çünkü bu işlevler beyin tarafından ortaya konulan işlevler” dedi.

50 yaş üzerinde beyin check-up’ı şart

Beyin sağlığında erken tanının önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Kalbimizin ve diğer iç organların sağlığından emin olabilmek için düzenli olarak check-up yaptırmamız gerektiğini biliyoruz. Ancak beyin sağlığı için henüz bu tür bir kavram yerleşmiş değil. Araştırmalar ortalama 50 yaşın üzerinde her yıl bu check-up’ı yaptırmamız gerektiğini söylüyor. Beyin check-up; genel kan ve idrar testlerinin üzerine MR, Beyin Haritalaması, Zihin Testleri ve Depresyon sorgulamasının yapılmasından oluşuyor” dedi.

Beyin sağlığını korumak için bu önerilere dikkat

Beyin sağlığını korumak için genel sağlığa dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, düzenli egzersiz yapmak, yoğun gerilimden uzak durmak, hobiler edinmek ve okumak ve yeni şeyler öğrenmek gerektiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, hipertansiyon, şeker hastalığı, yüksek kolesterol, obesite, kronik alkol kullanımı, depresyon, sınırlı ve dar çevrede yaşamanın beyin sağlığını tehdit eden faktörler arasında yer aldığını ifade etti.

15 Mar 2019 - 00:00 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.