BU GURUR BİZİM

Sıra Dışı Bir Durumdan Doğan Sıra Dışı Bir Proje İle Gelen Dünya Birinciliği

Gaziantep Ticaret Odası, Dünya Odalar Federasyonu (ICC World Chambers Federation) tarafından düzenlenen 11. Dünya Odalar Yarışması’nda Türkiye’nin gururu oldu. Sıradışı Proje kategorisinde Gaziantep Ticaret Odası diğer finalistleri geride bırakarak birinciliği elde etti. GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, dünyaya seslerini duyurarak Gaziantep’e bu ödülü getirecek olmalarının gururunu yaşadıklarını söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), büyük bir başarı elde ederek Brezilya-Rio’da düzenlenen Dünya Odalar Yarışmasında “Suriye Masası” projesi ile dünya birincisi oldu. 110 ülkeden 45 milyon işletmenin temsil edildiği Dünya Odalar Federasyonunun Brezilya-Rio’da 11. kez düzenlediği yarışmada 3 kategoride ödül verilirken, “En Sıra Dışı Projeler” kategorisinde Gaziantep Ticaret Odası birinciliği göğüsledi.

FİNALE KALAN 15 ODADAN İKİSİ GAZİANTEP’TEN

Dünya Odalar Federasyonu (ICC World Chambers Federation) tarafından düzenlenen 11. Dünya Odalar Yarışması’nın finali Brezilya’nın Rio De Janeiro kentinde gerçekleştirildi. Finale kalan 15 odadan ikisinin Gaziantep’ten olması katılımcılar tarafından büyük takdir gördü. 11. Dünya Odalar Yarışması’nda finale kalma başarısı gösteren Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Odası Brezilya’da gerçekleştirilen ödül töreninde ülkemizin ve şehrimizin adını bir kez daha dünyaya duyurdu.

GTO FİNALİSTLERİ GERİDE BIRAKARAK BİRİNCİLİĞİ GÖĞÜSLEDİ

Eğitim, Girişimcilik ve Sıradışı Proje olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenen organizasyonda, 29 ülkeden 73 proje yarıştı. Her kategoride 5 projenin finale kaldığı yarışmada; Gaziantep Sanayi Odası, Steiermark Ticaret Odası (Avusturya), Cuenca Sanayi, Üretim ve İstihdam Odası (Ekvador), Cebu Ticaret ve Sanayi Odası (Filipinler), Abuja Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Nijerya) yer aldığı eğitim kategorisinde Steiermark Ticaret Odası birinci oldu. Sıradışı Proje kategorisinde ise Gaziantep Ticaret Odası diğer finalistleri geride bırakarak birinciliği göğüsledi.

DÜNYA BİRİNCİSİ OLMAK BİZE NASİP OLDU

Proje ve ödül ile ilgili bir değerlendirmede bulunan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım dünyaya seslerini duyurarak Gaziantep’e bu ödülü getirecek olmalarının gururunu yaşadıklarını söyledi. Tüm GTO ailesine teşekkür eden Yıldırım, “Öncelikle bu önemli başarının arkasında 121 yıllık dev çınar, bölgemizin lokomotif kurumlarından Gaziantep Ticaret Odası ailesi var. Bu ödülü kazanmamızda emeği geçen tüm takım arkadaşlarıma canıgönülden teşekkür ediyorum” dedi. Dünyada başka bir örneği olmayan bu yarışmada dünyanın dört bir yanından 73 projenin katıldığını belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Kolay değil 110 ülkeden 1200 delegenin katılım gösterdiği bu organizasyonda projemizi sunarak şehrimizi ve Odamızı tanıtma fırsatı bulduk. En Sıra Dışı Projeler kategorisinde Rusya, Avusturya, Katar ve Portekiz’den Odalar ile yarıştık. Çok şükür ki gala gecesinde dünya birincisi olmak bize nasip oldu.”

HER ŞEY GAZİANTEP İÇİN

“Her platformda ve mecrada dile getirdiğimiz gibi her şey Gaziantep için, her şey ülkemiz için…” diyen Başkan Yıldırım, yaşadıkları sevinç ve mutluluğun tarif edilemez olduğunu vurgulayarak, “Tüm dünyanın önünde birincilik anonsu yapılırken “Gaziantep” isminin geçtiği anda yaşadığım duyguyu kelimelerle ifade etmek çok zor. Şanlı bayrağımızı açarak kardeş odamız Gaziantep Sanayi Odası ile birlikte Gaziantep’imizi haykırdık. Başta Adnan Ünverdi başkanım olmak üzere tüm Sanayi Odamızın yetkililerine, Rio’da bizleri yalnız bırakmayan TOBB heyetimize de sonsuz teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

SIRA DIŞI BİR DURUMDAN DOĞAN SIRA DIŞI BİR PROJE

Ödül alan proje hakkında da bilgi veren Yıldırım, “GTO Suriye Masası” projesi ile temel amaçlarının birlikte yaşayabilme kültürünü geliştirmek olduğunu söyledi. Mülteci olmanın kimsenin tercihi olmadığını söyleyen Yıldırım, “Suriye’de yaşanan savaş ile başlayan göçü ilk karşılayan illerden biri olarak, büyük bir sorumlulukla karşı karşıya kaldık. Unutmayalım ki mülteci olmak kimsenin kendi tercihi değildir. Üstelik bu bizim için de sıra dışı, beklenmedik bir gelişmeydi. İhtiyacımız olan birlikte yaşayabilmeyi öğrenmek ve mevcut potansiyeli yeni iş alanlarına, üretime ve istihdama yönelterek birlikte yaşayabileceğimiz bir sistem kurmak. Oda olarak biz de bu noktada üzerimize düşeni yapmak istedik” diye konuştu.

TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUZ

Yıldırım şöyle devam etti: “Bu noktada önemli hususlardan biri de yerel ekonominin de zarar görmeden yeni ekonomik değerler yaratmak, haksız rekabeti önlemek ve birlikte çalışarak, birlikte üretebilmenin önünü açabilmekti. Proje de bu bakış açısından doğdu. Suriye Masası ile mültecileri şehrimizdeki sosyal ve ekonomik hayata entegre etmenin yanı sıra, bu uygulamanın tüm dünyaya örnek olmasını diliyoruz. Çünkü bu küresel bir mesele ve odalar olarak hepimiz elimizden geleni yapmalıyız.”

MEHMET TORUN

16 Haz 2019 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.