BÜSEM’e tam not

“Dağları karaya, karayı paraya çeviren bir belediye başkanımız var!”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin ticaret hayatını olumlu etkileyecek ve istihdamı arttıracak Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi (BÜSEM)’in son durumunu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Milletvekilleri yerinde inceledi. Protokolün takdirini toplayan çalışmalarda Antep Fıstığı Yapı Kooperatifi Başkanı Hızır Arıkök yaptığı konuşmada “Dağları karaya, karayı paraya çeviren bir belediye başkanımız var” diyerek yapılan işin değerini vurguladı.

Merkezin hayata geçirilmesi için yoğun bir tempoyla çalışan Fen İşleri Daire Başkanlığı, kent merkezinden BÜSEM’i birbirine bağlayacak yeni yolların yapımını sürdürürken projede 24 kilometrelik yol çalışmasını tamamlandı. 1.8 milyon metreküp dolgu ve 500 bin metreküp yarma çalışması gerçekleştirdi.

PROTOKOLDEN ZİYARET VE İNCELEME

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 31 Mart 2019 Mahalli Seçimleri öncesinde açıkladığı Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi (BÜSEM) Projesi’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yapıların yükselmesiyle şekillenen projeyi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ali Şahin, Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Mehmet Sait Kirazoğlu, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Müslüm Yüksel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yerinde görmek ve son durumu değerlendirmek amacıyla ziyaret etti.

BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Fıstıkçılar, gıda toptancıları, nakliyeciler, baharatçılar ve TIR dorsecileri tek bir merkezde toplayacak olan BÜSEM’de ilgili protokol kooperatifin başkanlarıyla görüştü, yapılan inşa ve projenin özellikleri hakkında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan’dan bilgi aldı. Protokolün takdirini toplayan ve övgüyle bahsettikleri BÜSEM’de Antep Fıstığı Yapı Kooperatifi Başkanı Hızır Arıkök protokole hitaben yaptığı konuşmada “Dağları karaya, karayı paraya çeviren bir belediye başkanımız var” dedi, yapılan yatırımlar ve imkânları sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti. Protokol daha sonrasında BÜSEM içerisinde yer alacak ve gıda toptancılarına hitap edecek yeni sitenin temellerini attı.

BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA MEGA PROJELERİNE DEVAM EDİYOR!

Merkezin hayata geçirilmesi için yoğun bir tempoyla çalışan Fen İşleri Daire Başkanlığı, kent merkezinden BÜSEM’i birbirine bağlayacak yeni yolların yapımını sürdürürken projede 24 kilometrelik yol çalışmasını tamamlandı. 1.8 milyon metreküp dolgu ve 500 bin metreküp yarma çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca GAZİRAY’da gerçekleşen çalışmaları ve tünelleri ziyaret eden protokol bilgi aldı, son durumu değerlendirdi. Milletvekilleri GAZİRAY’ı bir vizyon projesi olarak değerlendirdi.

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN: GAZİRAY TÜRKİYE’NİN ÇILGIN PROJELERİNDEN BİRİYMİŞ GİBİ

Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını değerlendiren Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, “Yatırımları gördüğümüzde sanki Türkiye’nin büyük şantiyelerinden birisindeyiz gibi inanılmaz projelere imza atılmış. Bugün Gaziray’ı görünce Türkiye’nin çılgın projelerinden biriymiş gibi ama Gaziantep’te çılgın bir şehir. Bütün büyük projelere imza atmış, kendi için değil bölge toplumları içinde var olan bir şehir. Gaziantep vizyon, gelecek, hayaller şehri ve en güzel hayallerini de projeye dönüştürüyor. Bu projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyor kutluyorum” diye aktardı.

KOÇER: BÜYÜKŞEHİR’İN ATTIĞI ADIMLARLA SEKTÖRLERİ ÇAĞDAŞ VE MODERN ALANLARA KAVUŞTURUYOR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer inceleme sonrası yaptığı açıklamada Gazi şehrin sağına rağmen büyümeye devam ettiğini aktararak, “Kendi ekosistemini kendi içinde yaratan bir şehir. Büyükşehir Belediyesi’nin attığı adımlarla kentteki bütün sektörler yeni bir alana kavuşuyor çağdaş ve modern. Kendi sistemini kendi harekete geçirerek büyüyor. Bugün gezilen projelerde binlerce işçi çalışıyor. Merkez bittikten sonra çeşitli iş grupları çalışacak. Şehrin her tarafı şantiye. Her alanda çok önemli gelişmeler var. Dikkat çeken Gaziantep yeni noktaya gelecek” diye konuştu.

UZER: BÜYÜKŞEHİR ÇOK TİTİZ BİR ÇALIŞMA GÖSTERMİŞ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ise yaptığı açıklamada, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önderliğinde yeni bir iş sahası olan BÜSEM bu bölgede yapılıyor. İnanılmaz bir hizmet. Çok büyük çalışma ve emekler verilmiş. Büyükşehir çok titiz çalışma göstermiş. Önümüzdeki 30-40 yılı planlayan bir çalışma” dedi.

KİRAZOĞLU: BÜYÜYEN VE GELİŞEN GAZİANTEP GELECEKTE ÇOK ÖNEMLİ BİR ÜST OLACAK

Gaziantep sanayisi ve ticaretiyle büyüdüğüne dikkat çeken AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, “Bir üretim merkezi. Pandemide de gerek gıda sektöründe gerek sağlık sektöründe üretimiyle Dünya ve Türkiye’de gerçekten önemli bir vazifeyi üstlendi. GATEM’in kat kat büyük bir ticaret merkezi oluşuyor. Büyüyen ve gelişen Gaziantep gelecekte çok önemli bir üst olacak” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: BÜSEM GAZİANTEP’İN NE KADAR BÜYÜDÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, projenin detaylandırmasını överek, “BÜSEM Gaziantep’in ne kadar büyüdüğünü gösteriyor. Bu yıl ihracatta rekor kırdık. Bunu besleyen bu bölgeler. GATEM’den daha büyük bir tesis yapılıyor” diye belirtti.

BAKBAK: BÜSEM’DE ÇOK HIZLI HAREKET EDİLİYOR

Projeleri inceleme fırsatı bulduklarını söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, “Projeler özenle hazırlandı. Arazi eğimli ama büyük işler başarılıyor. Bir arada projelendirme, detaylandırma ve uygulanma yapılması hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Burada çok hızlı hareket ediliyor” dile getirdi.

YÜKSEL: ŞEHİR BİR ŞANTİYE

Proje çalışmalarının yerinde görmenin avantaj olduğunu ifade eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel şunları söyledi: “Burada çeşitli meslek kolları taşınmış olacak. Pandemi ortamında da şehirde faaliyet devam ediyor. Şehir bir şantiye. En kısa zamanda bittiğini görürüz.”

06 Oca 2021 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.