Büyükşehir'den yeşil alanda dev hedef

Büyükşehir Belediyesi, kentte yeşil alanı artırmak amacıyla seferberlik ilan etti, üç yıl önce 2 milyon 420 bin metrekarelik yeşil alan, bugün 3 milyo...

Büyükşehir Belediyesi, kentte yeşil alanı artırmak amacıyla seferberlik ilan etti, üç yıl önce 2 milyon 420 bin metrekarelik yeşil alan, bugün 3 milyon 337 bin metrekareye ulaştı. Büyükşehir, iki yıl içerisinde 4 milyon metrekareyi, yeşil alanla süslemeyi hedefliyor.

“Yeşil, benim en hassas yanımdır” sözüyle yeşile verdiği önemi her fırsatta dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin grileştirilen çehresini, yeşille buluşturacak. Yeşile olan hassasiyetini park ve bahçe yatırımlarıyla pekiştiren Şahin, göreve geldiği günden bu güne şehri yeşillendirmeye yönelik hazırladığı projelerde gri alanlara el attı.

FİKİR BİRLİĞİ SAĞLANDI

Yeşil alan meselesinin siyaset üstü olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, tarflı tarafsız her kesimden tam not aldı. Başkan Şahin’in 2014-2017 yıllarında yeşil alanların oluşturulmasına ilişkin yürüttüğü çalışmalar takdirle karşılandı, toplumsal fikir birliği sağlandı.

917 BİN METREKARE ARTIŞ SAĞLANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’in talimatlarıyla kollarını sıvayan Park ve Bahçe Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, ağır bir sorumluluk yüklendi. Başkanlığa bağlı ekipler, 2014 yılında 2 milyon 420 bin metrekare yeşil alanı, üç yılda 917 bin metrekarelik bir artış sağladı, 3 milyon 337 bin metrekareye getirdi. Büyükşehir, 2018 yılında 3 milyon 750 bin metrekareyi, 2019’da ise 4 milyon metrekareyi yeşillendirmeyi hedefliyor. Burç Ormanı Çevre Düzenleme ve 25 Aralık Kent Parkı çalışmalarına devam eden Büyükşehir, Nizip Şehitler Parkı ve Tüfekçi Yusuf Parkı’nı bitirdi.

BÜYÜKŞEHİR GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

Gaziantep sınırları içerisinde bulanan parkların, mesire alanların, refüjlerin, cadde ve bulvarlardaki yeşil alanın yanı sıra ağaç ve bitkilerle meydanların bakım, temizlik, gübreleme, sulama, çim biçim çalışmalarını yürüten Park ve Bahçe Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, 7 gün 24 saat yeşil alan üzerinde yoğunlaştı. Başkanlık çalışmalarıyla ilçelerde, 248 bin 550 metrekare alan, yeşillendirdi.

10 Eki 2017 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.