Celal Doğan'dan STK'lara ziyaret turu

Demokratik Sol Parti (DSP) Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Demokratik Sol Parti (DSP) Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Kent genelinde STK, Oda ve halk ziyaretlerini sürdüren Doğan, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Muhasebeciler, Mali Müşavirler Odası ve Örnek Sanayi Sitesi Derneğine ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerde konuşan Doğan, 4 Mevsim Projesi’ni anlattı.

31 Yerel Seçimler öncesi seçim çalışmalarını sürdüren Demokratik Sol Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, oda, STK ve halk ziyaretlerini sürdürüyor. Doğan seçim çalışmaları kapsamında Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Muhasebeciler, Mali Müşavirler Odası ve Örek Sanayi Sitesi Derneğine ziyaretlerde bulundu. Gaziantep’in sorunlarına değinen Doğan, kentin sorunlarına çözüm için hazırladığı 4 Mevsim Projesi’ni anlattı.

“SON 15 YILDA KENT İÇİN NİTELİKLİ PROJELER ORTAYA KONULMADI”

Gaziantep’e son yılda yeterli oranda yatırım yapılmadığını savunan Doğan, “Gaziantep ile ilgili vizyon projelerin ortaya konması gerekiyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 1989 yılından 2004 yılına kadar geliştirdiğimiz projeler ile kentin ihtiyaçlarına karşılık vermeye çalıştık. Şehrin yararına olduğuna inandığım tüm projelere onay verdim. Benden sonra ise bu şehirde nitelikli projelerin yapılmadığını görüyorum. 15 yılda yapılan kavşakları ve birkaç projeyi çıkardığınız zaman kent için yapılmış nitelikli bir proje ortada kalmıyor. Büyükşehir Belediyesinin karşısında bulunan Kemal Köker Köprüsü yıkıldı, yerine ise aynı köprü yapıldı. Neden yıktınız? Bizim yaptığımız köprüde yaya alanları bulunurken şuan hizmette olan köprüde yayaların yürüyebileceği bir alan bulunmuyor. Çürük raporunu getirin kabul edeceğim.”

“GAZİANTEP’İ YENİDEN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

4 Mevsim Projesi’ni duyuran Doğan, “Gaziantep ile ilgili projelerimizi geliştiriyoruz. Kentin sorunlarına çözüm için 4 Mevsim Projesi’ni hayata geçireceğiz. 4 Mevsim Projesi ile Gaziantep, Akıllı, Üretken, Huzurlu ve son olarak Marka Şehir olacak. Size ve çocuklarınıza yaşanabilir bir şehir vaat etmek için bu projemizi hazırlıyoruz. Akıllı Şehir ile kentteki tüm hizmet alanların tam donanımlı hale getireceğiz. Üretken Şehir ile geçmişte olduğu gibi Gaziantep’i iş ve ticaret anlamında cazibe merkezi haline getireceğiz. Huzurlu Şehir ile Gaziantep’te yaşanan güvenlik sorunlarının çözümüne ve huzur ortamının kurulmasına katkı sağlayacağız. Kültürel çalışmalar ile Gaziantepli insanların kültürünü de koruyacağız. Son olarak Marka Şehir ile projemizi tamamlayacağız. Gaziantep, Marka Şehir olma konusunda önemli adımlar atmış bir kent. Gaziantep olarak ara ürün üretmekten kurtulmalıyız. Türkiye’de bu rakamlarla sizin marka şehir olma şansınız yok. Bu nedenle sanayimizin marka değer üretmesi gerekiyor.”

MÜLTECİLERİN DURUMUNA ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

Suriyeli Mültecilerin durumlarına değinen Doğan, “Suriyeli misafirlerimizin statüsünde bir belirsizlik var. Bu insanlar mülteci mi, vatandaş mı yoksa misafir mi? Suriyeli insanların statülerinin belirlenmesi gerekiyor. Bugün sorun olarak görülmeyebilir ancak 10 yıl sonra etnik çatışmalar ortaya çıkabilir. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Bu insanların statülerinin belirlenmesi gerekiyor” diye konuştu.

09 Mar 2019 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.