ÇEMBER DARALIYOR

Gaziantep’teki vaka sayılarındaki artış vatandaşı ve yetkilileri tedirgin etmeye başladı. Koronavirüsün geç geldiği kentte, son haftalarda korkunç bir artış yaşanıyor.

Gaziantep’te önlenemez şekilde artan Koronavirüs vakaları için 5 kişiden oluşan Sağlık Bakanlığı saha koordinatörleri yerinde incelemeler yapmak üzere Gaziantep'e geldi. Saha koordinatörleri öncelikle virüsün yayılma nedenlerini, filyasyon uygulamalarını, izolasyon uygulamalarını, bakanlığın belirlediği yol haritasına uyulup uyumadığını yerinde inceleyecek.

Mart, Nisan ve Mayıs aylarında Gaziantep’te en çok vakaya OSB’lerde ve taşra ilçelerde rastlanırken, 1 Haziran itibariyle durum tem tersine döndü. Şehir merkezini dört bir koldan çeviren koronavirüs, resmi kurumlarda da görülmeye başlandı. Birçok üst düzey yetkilinin yakınındaki isimlerde de virüse rastlandı. Gaziantep’te gelinen noktaya, yaşanan artışa Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dikkat çekti. Virüsün bir türlü kontrol altına alınamadığı kentte, vaka artışları tedirginliğe yol açıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son haftalarda en çok vaka artışının olduğu açıkladığı iller sıralamasında Gaziantep, üçüncüi sırada yer aldı. Bakan Koca, “Son iki hafta içinde Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır'da günlük vaka sayılarında dikkat çekici düzeyde artış olmuştur” açıklamasını yapmıştı. Bakan Koca’nın bu açıklamasının ardından vaka sayılarını açıklayanlar hakkında yasal işlem başlatacağını ifade eden Vali Gül sayı vermeden gelinen kötü durumu kendisi açıklamak zorunda kaldı. Gül, sosyal medya hesabından şunları paylaştı: “İlimizde vaka artışları artmaya devam ediyor. Sağlık personelimiz canla başla çalışıyor Çok kişiyle görüşüp maske, mesafe ve temizlik kuralına riayet edilmediği müddetçe başarılı olamayız Sorun belli, çare belli; kendimizi disipline edeceğiz Bana bir şey olmaz deme! Çok şey olur”

GAZİANTEP VAKA ARTIŞINDA İLK SIRADA

Gaziantep’te ki korkunç durumu açıklayan bir rapor da Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Rapor, kentteki vaka artışlarında yaşanan tehlikeli durumu gözler önüne seriyor. Rapor incelendiğinde, Gaziantep 100 bin nüfusta son iki hafta içerisinde en çok vakanın ortaya çıktığı il olarak karşımıza çıkıyor. Rapor incelendiğinde Gaziantep’in, son 7 günde 100 bin nüfusta vaka oranının 25,7 olduğu görüldü. Bu oran ülke genelinde en yüksek oran. Gaziantep’in vaka sayılarında ki artış son iki haftanın oranlarında da kendisini gösterdi. Raporda, son 14 güne ait 100 bin kişiye düşen vaka sayısının Gaziantep’te 49,0 bilgisi paylaşıldı.

KORONA RESMİ KURUMLARA DA SIÇRADI

Gaziantep’te virüsün bulaştığı alanlar da her geçen gün daha genişliyor. Son olarak Organize Sanayi Bölgesi’nde kontrol altına alınan salgın, bu kez de resmi kurumlara sıçradı. Üst düzey yetkililerin yakınında bulunan kişilerde de virüse rastlandığı bilgisine ulaşıldı. Gaziantep Valisi Davut Gül’e yakın isimlerin de yapılan koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi. Gaziantep’te koronavirüs vakaları çevre illeri de etkiledi. Son olarak Besni Kaymakamı, yaptığı açıklamada ilçelerine virüsün Gaziantep’ten bulaştığı söylemişti. Daha önce de Kilis Valiliği tarafından yapılan açıklamada yine virüsün Gaziantep’ten illerine bulaştığı ifade edilmişti.

SAHRA HASTANESİ SEÇENEĞİ MASADA!

Gaziantep’te önlenemez şekilde artan Koronavirüs vakaları için 5 kişiden oluşan Sağlık Bakanlığı saha koordinatörleri yerinde incelemeler yapmak üzere Gaziantep'e geldi. Hastalar hastanelerde ve tahsis edilen yurtlarda yatacak yer bulamazken, hatta hastalar bir süredir bir odada iki kişi kalmak suretiyle tedavi edilmeye çalışılırken yer sıkıntısını çözme noktasında Bakanlık saha koordinatörlerinin Gaziantep’te sahra hastanesi kurma çalışmaları yapacağı öğrenildi. Sahra hastanesi kurulmaya karar verilmesi halinde bu hastane için de yer tespiti yapmaya çalışacak. Ayrıca koordinatörler Gaziantep’te koronavirüsün artma sebeplerini de araştıracağı ve hastanelerin çalışmaları ile filyasyon uygulamalarını yaklaşık 10 gün şehirde kalarak çeşitli analiz ve değerlendirmeler yağacağı öğrenildi.

SAHRA KOORDİNATÖRLERİ SAHADA!

Sağlık Bakanlığı, Geçtiğimiz yıl bebek ölüm oranlarında Türkiye 1.si olunması nedeniyle saha koordinatörlerini Gaziantep’e göndermiş, ölüm nedenleri araştırılmış il yöneticilerine yapılması gerekenler iletilmiş, durum Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya da rapor şeklinde sunulmuş, ancak bu yıl da değişen bir şey olmamış, şehrimiz 1. ligi kimseye kaptırmamıştı.

SAHRA KOORDİNATÖRLERİNİN GÜNDEMİ BU KEZ KORONAVİRÜS

Sağlık Bakanlığı saha koordinatörleri bu kez de coronavirüs için Gaziantep'te gönderdi. Özellikle son zamanlarda Gaziantep’te artan Koronavirüs vakaları oldukça dikkat çekiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son günlerde vaka artışında sürekli zikrettiği şehir olan Gaziantep koronavirüs vakaları bakımından Türkiye’ye üçüncü sıraya yerleşti. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti ve Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörlerini Gaziantep’e gönderdi. Saha koordinatörlerinin artan vaka sayılarına çözüp üretip üretemeyeceği vatandaşça merak ediliyor.

10 GÜNLÜK TARAMA YAPILACAK

Saha koordinatörleri öncelikle virüsün yayılma nedenlerini, filyasyon uygulamalarını, izolasyon uygulamalarını, bakanlığın belirlediği yol haritasına uyulup uyumadığını yerinde inceleyecek, sonrasında koronavirüs tedavisi gören hastaların bakanlığın belirlediği tedavi algoritmasına uygunluğunu, ildeki tüm hastanelerin pandemi nedeniyle kirli ve temiz alanlar oluşturup oluştumadığını, tam kapasite hasta alıp almadığını yerinde inceleyecek, nerede hata yapıldığını mercek altına alacak ve gerek görülmesi halinde Gaziantep’e sahra hastanesi kurulabilecek yer incelemesinde bulunacak.

NEREDE YANLIŞ YAPILIYOR?

Bakanlık yetkilileri, aynı bölgede bulunan, aynı kültürel yapıya sahip Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve şehrimizden ayrılıp il olan Kilis'te vakaların kontrol altına alınıp, Gaziantep’te kontrol altına alınmamasının nedenlerini araştıracak, test sayıları ile testlerin sonuçlarının geç çıkmasının yayılıma etkisi incelenecek bu konudaki organizasyon eksikliği olup olmadığı ile yönetimsel bir zafiyetin olup olmadığını da değerlendirip Sağlık Bakanı Dr Fahrettin Koca'ya da rapor şeklinde sunulacağı öğrenildi.

VALİ GÜL İLE DE BİR ARAYA GELECEKLER!

Bakanlık saha koordinatörlerinin çalışmalar kapsamında, pandemi sürecinde canla başla çalışan Gaziantep Valisi Davut Gül ile de bir araya gelip, sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili bir görüşme yapmaları bekleniyor. Koordinatörler sahanın fotoğrafını çekip ayrıntılarıyla Vali Gül ile masaya yatırması bekleniyor. Geniş bir raporu da bakan Dr. Fahrettin Koca'ya verileceği öğrenildi

05 Tem 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.