CHP İl Başkanı Meriç: Korkuları her yıl artarak sürecek

CHP Gaziantep İl Başkanı Melih Meriç Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 26. Yılı dolayısıyla anma mesajı yayınladı.

CHP Gaziantep İl Başkanı Melih Meriç Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 26. Yılı dolayısıyla anma mesajı yayınladı.

İl Başkanı Meriç mesajında “Bugün 24 Ocak 2019 Uğur Mumcu’nun hunharca katledilişinin 26. yılı olmasına rağmen katil ve katlettirenler bulunamadı. Faili meçhuller listesine bir kara leke daha düşürüldü. Uğur Mumcu’dan korkanlar bilsinler ki; o korkuları her yıl artarak sürecek.” İfadelerini kullandı.

Uğur Mumcu’nun katıksız bir yurtsever, her türlü soyguna ve vurguna karşı kendini siper etmiş dürüst bir kalem, ödünsüz ilkeli bir devrimci, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmayacağını ortaya koyan, ciddi bir araştırmacı. Türkiye’nin laikliği, bağımsızlığı, halkın mutluluğu için yaşamını vermiş ödünsüz bir Atatürkçü olduğunu ifade eden Meriç açıklamasını şu sözlerle sürdürdü.

Uğur Mumcu’yu katledenler demokrasi şehitleri olarak andığımız Doğan Öz’leri, Muammer Aksoy’ları, Bahriye Üçok’ları, Ahmet Taner Kışlalı’ları katledenlerle aynı odaklardır. Yani; Aydınlık ve demokrat bir Türkiye’den korkanlardır, kirli ilişkilerinin ortaya çıkmasından çekinen çevreleridir, siyaset ve bürokrasi içindeki her tür gayri meşru ilişki sahipleridir, uluslararası silah ve uyuşturucu baronlarıdır, çağdaş ve aydınlık Türkiye’den korkanlardır. Ancak korkuları boşunadır. Er geç karanlıklar aydınlığa çıkacaktır. Çağdaş ve demokrat Türkiye ideali gerçekleşecektir. Katiller akıttıkları kanda boğulacaktır. Mücadelesi rehberimiz, anısı aydınlığımız ve onurumuzdur. Ruhu şad olsun. Düşünceler öldürülmesin, öldürülenler unutulmasın…

23 Oca 2019 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.