CHP'nin eczacı vekilleri şiddete karşı harekete geçti

Cumhuriyet Halk Partisi'nin eczacı milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir önerge sunarak, son dönemde artış gösteren, eczacılara yönelik...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin eczacı milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir önerge sunarak, son dönemde artış gösteren, eczacılara yönelik şiddetin araştırılmasını ve alınabilecek önlemlerin belirlenmesi için bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi. Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan'ın imzasını taşıyan önergede, sağlıkta şiddetin mağdurlarından olan eczacıların kamu hizmeti verdiği hatırlatılırken, hem gündüzleri hem de gece nöbetlerinde darp edilme, yaralanma ve öldürülme riski ile karşı karşıya oldukları ifade edildi.

ÖNLEM ALINMAZSA ŞİDDET VAKALARI ARTACAK

CHP'li eczacı 5 milletvekili TBMM'ye bir önerge sunarak, eczacılara yönelik giderek artan, şiddetin araştırılmasını istedi. Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan'ın imzasını taşıyan önergede eczacıların, sağlıkta şiddetin mağdurlarından olduğu ve alınmayan önlemlere rağmen toplum sağlığı için görev üstlendikleri ve kamu hizmetini aksatmadan sürdürdükleri ifade edildi. Türkiye'nin dört bir yanından eczacılara yönelik şiddet haberleri geldiği belirtilirken, gerekli önlemlerin alınmamasının yeni vakalara davetiye çıkardığı ifade edildi.

"ŞİDDETİN OLAĞANLAŞMASINI KABUL ETMİYORUZ"

CHP'li eczacı milletvekillerinin verdiği araştırma önergesinde, geçtiğimiz günlerde Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşanan saldırıda bir eczacının yaralandığı, daha önce de İstanbul Kağıthane'de reçetesiz antibiyotik satmayı reddeden eczacının darp edildiği, 2016'da da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Fizik Tedavi Bölümü eczanesinde çalışan dört eczacının öldürüldüğü hatırlatıldı. Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Türkiye'de şiddet olaylarının gün geçtikçe arttığını ve bu şiddetin eczacılara da ulaştığını ifade ederek, "Meslek etiğine ve kanunlara uyarak çalışan, kamu hizmeti sunan eczacılara yönelik şiddet olayları, iktidarın tepkisizliği nedeniyle ne yazık ki olağanlaşmaya doğru ilerliyor. Biz eczacılar olarak bunu kabul etmiyoruz." dedi. Eczacıların tüm riskleri göz önüne alarak büyük sorumlulukla çalıştıklarını ifade eden Taşcıer, "Meslektaşlarımız gece gündüz demeden verdikleri hizmetle, toplum sağlığı konusunda büyük görev üstleniyor. Eczacılar reçetesiz ilaç vermedikleri, devlet tarafından hastaya çıkarılan muayene ücretleri ve ilaç katılım payları gibi bahanelerle şiddete uğruyor. Devlet, kuralları koyarken, kuralları uygulayan, ancak bunun neticesinde şiddete uğrayan insanları korumak, gereken adımları atmak zorundadır." dedi. İktidarın eczacılara yönelik şiddete karşı tepkisiz kaldığını belirten Taşcıer, önlem alınması çağrısında bulunarak, "Adım atılmayan her gün, eczacıların hayatları riske atılıyor. Biz CHP'li eczacı milletvekilleri olarak, iktidarın adım atmadığı bu konuda, Meclis'i görev üstlenmeye çağırıyoruz. Kurulacak araştırma komisyonu ile şiddetin nedenlerinin ortaya çıkarılmasını ve alınabilecek önlemlerin tespit edilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

18 Tem 2018 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.