Çin, 2025'te, 460 Milyon Kullanıcıyla Dünyanın En Büyük 5G Piyasası Olacak

China Daily gazetesi, 21 Mart Perşembe günü Mobil İletişim Küresel Sistemi (Global System for Mobile Communications - GSMA) tarafından yayımlanan bir...

China Daily gazetesi, 21 Mart Perşembe günü Mobil İletişim Küresel Sistemi (Global System for Mobile Communications - GSMA) tarafından yayımlanan bir rapordan alıntı yaparak Çin'in, 2025'te gelecek nesil süper hızlı şebekenin 460 milyon kullanıcısıyla dünyanın en büyük 5G piyasası olacağını açıkladı.

Çinli kullanıcı sayısının, toplam Avrupalı (205 milyon) ve Amerikalı (187 milyon) kullanıcı toplamından fazla olacağı tahmin ediliyor. GSMA raporu, 5G 'nin desteğini arkasına alan Çin mobil ekosisteminin, ulusal ekonomiye, bir önceki yıl katacağı 5,2 trilyon yuanı da artırarak, 2023'te 6 trilyon yuan (takriben 895,92 milyar ABD doları) katacağını belirtiyor.

Gazete, GSMA'nın genel müdürü Mats Grandy'nin, "Çin'in mobil endüstrisinin ekonomik büyümenin, ilerlemenin ve modernleşmenin temel bir sürükleyici faktörü olduğunu söylediğini naklediyor. Bunun, yeni bir dijital tüketici kuşağı yaratarak toplumu ve endüstriyi dönüştürdüğünü eklediğini yazıyor.

Telekom ekipman üreticisi Huawei Teknoloji Şirketi'nin dönüşümlü başkanı olan Hu Houkun 5G'nin geleceği açısından iyimser: "5G sanal ve artırılmış gerçeklikte patlayıcı bir büyüme tetiklemede yaşamsal bir rol oynayacaktır; çünkü endüstriyel gelişmeyi bloke eden tüm teknolojik dar boğazları çözüme bağlayabiliyor."

Öte yandan, Çin'in geleneksel sektörlerinin, 5G'ye ilişkin arayışlara katılmak için telekom şirketleriyle ortaklığa çok büyük ilgi gösterdiği söyleniyor. Ayrıca gazete, Çin'in üç büyük mobil hizmet kuruluşundan biri olan China Mobile'in eski başkanı Wang Jianzhou'nun, entegrasyon sürecinde ülkenin liderlik rolü oynayabileceğini söylediğini naklediyor.

# cin, 5g

23 Mar 2019 - 00:00 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.