Çin'in Yeni Nesil Manyetik Treni Yakında Piyasada

Çin'in geliştirdiği ve ürettiği yeni nesil orta ve düşük hızlı manyetik tren, Shanghai'deki test seferini başarıyla tamamladı.

Trenin, bir yıl içinde piyasaya sunulması bekleniyor.

Çin'in en büyük hızlı tren üreticisi CRRC Dalian firması başmühendisi Qu Tianwei, bugün yaptığı açıklamada, yeni nesil manyetik trenlerle ilgili AR-GE çalışmalarının 8 yıl önce başlatıldığını söyledi.

Qu, başarılı geçen testlerle Çin'in yeni nesil manyetik süspansiyon sisteminin temel teknolojisini kavradığının görüldüğünü belirtti.

Manyetik tren, deneme seferinde saatte 120 kilometre hızla test edildi.

Qu, yeni nesil orta-düşük hızlı manyetik trenlerin, geleneksel demiryolu üzerinde çalışan trenlere göre daha az gürültü çıkarttığı, bunun yanında daha iyi tırmanma kabiliyetine ve daha uzun kullanım ömrüne sahip olduğu bilgisini verdi.

Çin'in ilk orta-düşük hızlı manyetik raylı hattı, Mayıs 2016'da ülkenin orta kesimindeki Hunan eyaletinin Changsha kentinde hizmete girmiş, böylece Çin bu teknolojide uzmanlaşan ilk ülke olmuştu.

Çin Mühendislik Akademisi'nce yapılan bir çalışmaya göre, Çin 2020 yılına kadar 5'ten fazla orta-düşük hızlı manyetik demiryolu hattı inşa etmeyi planlıyor.

13 Ağu 2017 - 00:00 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.