ÇOCUK SANAT MERKEZİ YAZ KURSLARI SERGİSİ AÇILDI

Çocuk Sanat Merkezi’nde düzenlenen 2017 Yılı Yaz Kursları Sanat Atölyeleri ve Müzik Atölyelerinde altı haftalık program dahilinde iki parkurda hafta içi boyunca verilen eğitimlere katılan çocukların yaptığı çalışmalardan oluşan serginin açılışı yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gaziantep Sanat Merkezi’nde Nisan ayından bugüne kadar gerçekleştirilen resim, ebru, tasarım, seramik, oyuncak ve el sanatları, mozaik, drama ve çocuk tiyatrosu, yöresel halkoyunları, gitar, keman, piyano(org) ve bağlama kurslarına 7-16 yaş grubu çocuklar ve gençler yoğun ilgi gösterdi.

Çocukların sosyal ve kültürel anlamda gelişimlerine katkıda bulunmak, müzik ve sanat alanındaki yeteneklerini ortaya çıkartmak, bedensel ve zihinsel olarak rahatlamalarını sağlamak için düzenlenen 2017 Yaz Kursları’ndan 730 çocuk faydalandı. Ayrıca yaz şenlikleri kapsamında günübirlik drama, tasarım, resim, ebru, el sanatları ve mozaik olmak üzere düzenlenen 6 farklı atölye çalışmasına ise 500 öğrenci katılım sağladı.

Kursların sona ermesinin ardından Gaziantep Sanat Merkezi’nde öğrencilerin yaptığı çalışmalar ve eserlerin sergisi açıldı. Sergi açılışında müzik enstrüman kursları öğrencileri tarafından canlı performans da gerçekleşti. Eğitim süresince yapılan sanatsal çalışmaların yer aldığı sergide Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Daire başkanlarının yanı sıra çok sayıda veli ve çocuklar katıldı.

13 farklı branştan çalışmaların sergilendiği açılışta Deniz Köken tarafından kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi.

13 Eyl 2017 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.