Çoğuna el konuldu 9’u iade edildi…

Kayyumdaki Naksan Holding bünyesindeki 51 firma ile ilgili karar belli oldu Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin adeta ceza yağdırdığı Nakıboğlu aile...

Kayyumdaki Naksan Holding bünyesindeki 51 firma ile ilgili karar belli oldu

Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin adeta ceza yağdırdığı Nakıboğlu ailesinin yanı sıra, Naksan Holding’e bağlı şirketler ile ilgili verdiği kararlar da netleşti. Buna göre, Naksan Holding bünyesindeki 42 firmaya, el konulurken, 9 firma hakkındaki kayyum kararı kaldırıldı. Kayyum kalkan firmalar arasında Akkoza ve Rinak Lojistik’de var.

Gaziantep’in gözünü çevirdiği Nakıboğlu duruşması sona ererken, Naksan Holding’e bağlı şirketler ile ilgili alınan kararların detayları da ortaya çıktı. Mahkeme, 42 firmanın müsaderesine, 9 firmasın ise müsaderesine gerek olmadığına karar verdi.

MAHKEME CEZA YAĞDIRDI

Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 duruşma sonunda, FETÖ’nün para kasası oldukları iddiasıyla Nakıboğlu ailesi fertlerine ceza yağdırdı. En fazla cezayı 15 yıl ile Taner Nakıboğlu aldı. Emre Nakıboğlu 11 yıl 3 ay, Cahit Nakıboğlu, Cihan Dağcı ve Murat Zar 8 yıl 9 ay, Emre Özkayaya 6 yıl 3 ay, Arif Çiftçiye 3 yıl 9 ay, Mesut Çeven 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanıklardan Cahit Nakıboğlu’nun oğlu Emre Nakıboğlunun ise 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak tutuklanırken, Ferhan Nakıboğlu’nun da 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

42 ŞİRKETE EL KONULDU

Mahkeme 15 Temmuz 2016 yılındaki darbenin ardından el konulan Naksan Holding bünyesindeki 51 firma ile ilgili olarak da kararını açıkladı. Buna göre, 51 firmadan 42’sinde, hüküm giyen sanıkların hisseleri oranında el konulması kararı alındı. 9 firma ila ilgili olarak ise iade kararı çıktı ve bu firmalara müsadere uygulamasına gerek görmedi. El konulan firmalar arasında Naksan Plastik ve Royal Halı, iade edilen firmalar arasında ise Akkoza ve Rinak Lojistik bulunuyor.

İŞTE EL KONULAN FİRMALAR

Naksan Holding bünyesinde yer alan ve 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin el konulması kesinleşen firmalar şunlar. Adularya Doğalgaz, Adularya Elektrik, Adularya Enerji, Antepia Hizmet İşleri, Arasa Pazarlama, Atlas Halı, Bakım Elektrik, Baltacı iç ve Dış Ticaret, Buca İnşaat, Elit Baskılı Ürünler, Elma Sepeti Bilgisiyar, Gediz Enerji, Horizon Liman işletmeciliği, Malkara Kömür, Naksan Dış Ticaret, Naksan elektrik enerjisi, Naksan enerji, Naksan Gıda, Naksan Holding, Naksan Plastik, Naksan Tekstil, Nett yatırım, P-Konsept Dekorasyan, Riva enerji, Royal Halı, Royal İnternational, Sanal Kokpit Simülatör, Tezcan Proje, Tuna Denizcilik, Tümsan İnşaat, Vera Denizcilik, Verimli Plastik, Züsim Makina, Zirve Msıır Ürünleri, Akmis Tarım, TCV Gıda, Kubba Restaurant, Kale Teknik Yapı, Miad Mühendislik, Balkara Madencilik, Soho Yatırım…

İŞTE İADE EDİLEN FİRMALAR

Naksan Holding bünyesinde yer alan ve 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin iade edilmesi kararı aldığı firmalar şunlar: Bilim Plastik, Menhel Tarım, Naksan Kollektif ŞTi. Rinak Lojistik, Rino Trans liman hizmetleri, Tasfiye halindeki Cardiatech sağlık ürünleri, RK group demiryolu, RMT grup demiryolu, Akkoza Mensucat…

CAHİT NAKIBOĞLU HALEN HASTANEDE

Öte yandan perşembe günü yapılan duruşmanın ardından tahliyesine karar verilen Cahit Nakıboğlu, cezaevinden çıkar çıkmaz ailesi tarafından hastaneye yatırılmıştı. Aile, Nakıboğlu dün hastaneden taburcu etmeyi planlıyordu ancak, durumunun kötü olması nedeniyle hastanede kalınmasına karar verildi. Cahit Nakıboğlu’nun önümüzdeki günlerde ameliyat edileceği ifade ediliyor. Mehmet Demir

13 Kas 2018 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.