DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı kim olacak? İşte listedeki isimler...

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanlığına getirilecek ismin kim olacağı büyük merak konusu oldu. Kulislerde Ertuğrul Kaya, Necati Binici ve İrfan Cenker...

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanlığına getirilecek ismin kim olacağı büyük merak konusu oldu. Kulislerde Ertuğrul Kaya, Necati Binici ve İrfan Cenker isimleri başkanlık için konuşuluyor. Önümüzdeki hafta kurucu başkan atamasının yapılması beklenirken, görüşmelerin ardından yeni başkanın belirlenmesinde ‘yapay zeka’nın etkili olacak.

Ali Babacan liderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)’nde teşkilatlanma çalışmaları hız kazandı. Bazı illerde il başkanlıklarına atamalar yapıldı. Gaziantep il başkanının ise kim olacağı büyük merak uyandırdı. DEVA kulislerinde 3 isim konuşuluyor. Bunlar Ertuğrul Kaya, Necati Binici ve İrfan Cenker.

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara’da bu 3 isimle görüşme gerçekleştirecek. Ali Babacan’ın masasına isimleri giden adayların sürecinde ise adeta ince eleyip sık dokundu.

600 KİŞİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Parti kurulumun ardından DEVA kurmayları illerde teşkilatlanma çalışmaları için sahaya indi. Gaziantep’te de bu doğrultuda 600’a yakın sanayici, esnaf ve kanaat önderi ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi. Tüm bu gelişmelerin ardından tüm kriterleri taşıyan isimlerin sayısı 3’e indi: Ertuğrul Kaya, Necati Binici ve İrfan Cenker.

KAYA: TAKIM KURULDU

Konu hakkında görüşleri aldığımız DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanlığı için adı geçen Avukat Ertuğrul Kaya, il başkanının dışında da bir Kurucular Kurulu Heyeti kurulacağını söyledi. Kaya, DEVA’nın ortak akılla il başkanını belirleyeceğini belirterek, süreci futbol benzetmesiyle anlattı: “Takım kuruldu. Teknik direktör aranıyor.” Toplumun her kesimine dokunan bir il başkanı arandığını söyleyen Kaya, görev verilse de verilmese de şehir ve ülkeye hizmet etmek adına elini taşın altına koyacağını kaydetti.

BAŞKANI, YAPAY ZEKÂ BELİRLEYECEK

Kaya, DEVA Partisi’nin il başkanı belirleme sürecini ise şöyle anlattı: “İlk önce sahada sanayici, esnaf ve kanaat önderleri ile görüşmeler yapıldı. Bunun sonucunda bazı isimler alındı. Bu isimlerle yüz yüze görüşmelere gerçekleştirildi. İl Başkanlığı için birçok metodoloji kullanılıyor. Sonrasında bu isimlerden CV istendi. Alınan CV’ler yapay zeka yoluyla tüm kriterleri taşıyan isim il başkanı olarak atanacak.”

26 Haz 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.