DİP DALGA GELİYOR

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Gaziantep 2. Sıra Milletvekili Adayı İrfan Kaplan, Milletvekili Adayları ve parti yöneticileriyle birlikte...

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Gaziantep 2. Sıra Milletvekili Adayı İrfan Kaplan, Milletvekili Adayları ve parti yöneticileriyle birlikte gitmedik köy ve mahalle bırakmadı. Haftalardır seçim çalışmasını yüksek tempoda sürdüren Kaplan, sahadaki ilgiden çok memnun olduğunu dile getirdi. Sahaya ilk çıktıklarında bu kadar ilgi ve alaka beklemediklerini itiraf eden Kaplan, “Her geçen gün CHP’ye ve Muharrem İnce’ye ilgi artıyor. Bu da artık değişimin habercisi olarak yorumlanıyor” dedi.

Bugün 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda saat 17:00’da gerçekleşecek olan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin mitingine tüm Gazianteplileri davet eden İrfan Kaplan, rekor bir katılımla miting düzenleyeceklerini kaydetti. Kaplan, “Ben inanıyorum ki Sayın İnce’nin mitingi katılım rekoru kıracaktır. Öyle taşıma insanlarla alan doldurulmayacak. Alan gelen herkes canı gönülden kendi isteğiyle gelecek. Burada CHP’nin Gaziantep’te ne kadar güçlü olduğunu herkes görecektir” ifadelerini kullandı.

24 Haziran’daki seçimlere kısa bir süre çalışmalarını hızlandıran CHP Gaziantep 2.Sıra Milletvekili Adayı İrfan Kaplan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP’nin 24 Haziran’da sandıkları patlatacağını iddia eden Kaplan, “Yılların verdiği tecrübeye dayanarak söylüyorum. Başta Gaziantep olmak üzere Türkiye artık değişim istiyor. Gaziantep’te CHP’nin en az 5 milletvekili çıkaracağını sahada görüyoruz” dedi.

CHP’YE İLGİ ÇOK BÜYÜK

CHP Gaziantep 2.Sıra Milletvekili Adayı İrfan Kaplan, PUSULA’yı ziyaret ederek, önemli açıklamalarda bulundu. Kaplan, 24 Haziran akşamı CHP’nin ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin zaferini kutlayacaklarını söyledi. Haftalardır seçim çalışması kapsamında yüzlerce köy ve mahalle ziyaretinde bulunduklarını burada edindiği izlenime göre CHP’ye büyük bir ilginin olduğunu vurgulayan İrfan Kaplan, hedeflerinin Gaziantep’te en az 5 milletvekilliği olduğunu kaydetti.

RÜZGAR BİZDEN YÖNE ESİYOR

24 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesi seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren CHP Gaziantep 2.Sıra Milletvekili Adayı İrfan Kaplan vatandaşın AKP hukumetinden bıktığını yeni bir heyecan aradığını bu heyecanı da CHP’de gördüğünü ifade etti. Kaplan, “Partimize ilgi çok fazla. İlçelerin yanı sıra şehrin merkezinde de durum çok iyi. Sahada Hem CHP, hem de Muharrem İnce rüzgarı var. 24 Haziran'da oylarımız katlanacak” dedi.

SEÇMEN HER ŞEYİN FARKINDA

CHP’nin seçim vaatlerini seçmene anlatırken, zorlanmadıklarını kaydeden Kaplan, şöyle konuştu: “çiftçilerle, emeklilerle, KOBİ’lerle, esnafla, işçiyle bir araya geliyoruz. Seçmen CHP’nin vaatlerini özümsemiş ve benimsemiş durumda. AKP’nin sloganı “Yaparsa Ak Parti yapar” ama vatandaş artık AKP’ye inanmıyor, vatandaş “Yaparsa CHP yapar” diyor. Çünkü biz 2015 yılında ne söz verdiysek AKP onu çalmaya çalıştı bir nebze olsun uygulamak istedi ama başarılı olamadı. Artık seçmende her şeyin farkında.”

YARGI AKP’NİN GÜDÜMÜNE GİRDİ

Ülke olarak çok ciddi bir seçime gidildiğini söyleyen Kaplan, “AKP’nin tek adam rejiminin ülkemize yaşattıkları ortada. 20 Temmuz 2016’dan beri OHAL var. Neredeyse 2 yıldan beri kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) yönetiliyoruz. OHAL koşullarında özgürlük kısıtlandı, hukukun üstünlüğü hiçe sayıldı. Basın susturuldu, binlerce insan işlerinden oldu, işlerinden olanların yargı yoluyla haklarını aramaları engellendi. OHAL, AKP Hükümeti’nin sopası haline dönüştü. Demokrasiye ve hukuk sistemine yönelik bir saldırı halini alan OHAL rejimi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. OHAL hukukun üstünlüğü yerine, üstünlerin hukukunu dayatmaktadır. OHAL ile birlikte yargı tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybetmiş ve yargı AKP İktidarının güdümüne girmiştir.”

İLK İŞİMİZ OHAL’İ KALDIRMAK OLACAK!

CHP iktidarında ilk işlerinin OHAL’i kaldırmak olduğunu söyleyen Kaplan, “OHAL’i kaldıracak ve KHK düzenine son vereceğiz. KHK’leri Anayasal denetime açacağız. Bu süreçte yargı kararı olmaksızın işini kaybeden, ihraç edilen ve hakları ihlal edilen vatandaşlarımızın haklarına kavuşmasını sağlayacağız.”

Mehmet Torun

17 Haz 2018 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.