Diyabet gününde en anlamlı okul

14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinlikleri kapsamında ,25 Aralık Devlet Hastanesi bünyesinde “Prediyabet Okulu “ Hizmete girdi .

14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinlikleri kapsamında ,25 Aralık Devlet Hastanesi bünyesinde “Prediyabet Okulu “ Hizmete girdi .Uzman Hekim ,Diyetisyenler ,Diyabet Hemşireleri ve Fizyoterapistler tarafından gerekli eğitimler verilen okul, öğrencileriyle buluştu.

Prediyabet Okulunda görev alan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa BAYTAK “Dünyada ve Ülkemizde diyabet hastalığı artık büyük bir halk sağlığı sorunu haline geldi.Türkiye'de yapılan çalışmalarda toplumumuzda diyabet görülme sıklığı % 13 .7 ye ulaştı .Bunun ile birlikte halk arasında gizli şeker olarak bilinen Prediyabetin,toplumda görülme sıklığı %30.8 lere ulaşmıştır. Yine son 10 yılda obezite ve insülin direncinde büyük artış gözlenmiştir .

Bu okulda amacımız prediyabetik ve insülin direnci olan obez hastalarımızı teşhis ederek gerekli eğitim desteği ile sağlıklarına kavuşturmak dedi .Hastalarımıza bu okulda, pratik ve teorik dersler eşliğinde prediyabetin engellenmesi konusunda eğitim veriyoruz.”

Diyabet sorumlu Hemşiresi Şadiye ARIKAN “Biz zaten 4 yıldır diyabet okulu ile hizmet veriyoruz.Yeni açtığımız prediyabet okulu ile de toplumumuzda sık görülen bir patoloji olan “Gizli Şeker “hastalığı ile mücadele ederek hastalarımızın şeker hastası olmadan sağlıklarını korumalarını hedefliyoruz “ dedi.

Okulda görevli Dr. Diyetisyen Zeynep ÖZER “Gelen hastalarımızın detaylı vücut ölçümleri ve kas güçlerini hesaplıyoruz.Ardından herkesin vücut özelliklerine göre özel diyetlerini vererek ,hastalarımızı belirli sıklıklarda takip ediyoruz .Sağlıklı ve dengeli beslenme ve sağlıklı kilo verme ile prediyabeti yeneceğiz “ dedi.

Okulun egzersiz sorumlusu Fizyoterapist Özden GÖKÇE ise “Toplumumuzdaki fiziksel aktivite yetersizliği ve yanlış beslenme prediyabetin en büyük sebebidir . Burada hastalarımız için oluşturduğumuz egzersiz salonunda, aktif katılımlı derslerimiz mevcut .Hastalara aerobik , egzersiz yanında direnç egzersizleri de öğretilerek prediyabet ve insülin direncini iyileştirmeyi hedefliyoruz “ dedi.

Hastane yönetimi ,doktorlar , sağlık çalışanları ve hastalarında katılımları ile şağlıklı öğünler eşliğinde kutlama ile açılan” prediyabet okulu “uzun zamandır hizmet veren “Diyabet Okulu “25 Aralık Devlet Hastanesinde hastalara hizmet için ,risk gurubundaki hastaları bekliyor.

16 Kas 2018 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.