Eğitim yatırımları sürüyor…

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan ‘100. Yılda 100 Hayırsever’ kampanyası kapsamında tekli eğitime geçiş için çalışmalar devam ediyor.

Eğitimde yaşanan derslik ve okul açığı sorunlarının çözümü için başlatılan kampanya kapsamında Karşıyaka Mahallesi’nde 27 bina Büyükşehir ve Şehitkamil Belediyesi tarafından kamulaştırılarak eğitim tesis alanına dönüştürüldü. Söz konusu alana 32 derslikli ilkokul yapılacak.

Gaziantep’te yaşanan derslik ve okul açığı sorununun çözümü için yapılan çalışmalar devam ediyor. Kent genelinde kamu yatırımlarının yanı sıra Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan ‘100. Yılda 100 Hayırsever’ kampanyası kapsamında da yeni okul ve derslik inşası devam ediyor.

27 BİNA KAMULAŞTIRILDI

Kentte süren eğitim yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan 5 bin 100 metrekarelik arsa üzerinde buluna 27 bina, Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Eğitim tesis alanı olarak planlanan alanda 32 derslikli ilkokul yapılacağı öğrenildi.

İLKOKUL YAPILACAK

Söz konusu alana ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Karşıyaka mahallemizdeki 5100 M2 arsa ve üzerindeki 27 binayı Gaziantep Büyükşehir ve Şehitkamil Belediyelerimizle birlikte kamulaştırarak eğitim tesis alanı haline dönüştürdük. Hayırseverimiz Ender Aliminyum tarafından 32 derslikli ilkokul yapılacak” ifadelerini kullandı. BARIŞ KAYA

20 Kas 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.