Eğitime Destek Geleceğe Destek

Gaziantep'te maddi imkansızlık nedeniyle liseye başlayamayan kız öğrenci, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından eğitime kazandırıldı

Gaziantep'te maddi imkansızlık nedeniyle liseye başlayamayan kız öğrenci, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından eğitime kazandırıldı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Vatan Mahallesi'nde yaşayan N.D. okumak istemesine rağmen, ailesinin maddi durumu sebebiyle liseye kayıt yaptıramadı.

Baba H.D, kızının eğitimini sürdürmek istediği belirterek, durumu Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğüne iletti. N.D'nin eğitimine devam edebilmesi için çalışma başlatan ekipler, aileyi evinde ziyaret etti. Genç kız, evinin yakınındaki Akdere Mahallesi'nde bulunan Yeşilvadi Anadolu Lisesi'ne kaydedildi. Kıyafet, kitap ve kırtasiye gibi ihtiyaçları Yeşilvadi Anadolu Lisesi yönetimi tarafından karşılanan N.D, okuluna başlayabilmenin mutluluğu yaşadı. Polis ekipleri ayrıca ailenin sosyal yardımlardan faydalanması için Vatan Mahallesi muhtarıyla görüştü. Baba H.D, kızının eğitimi için verdikleri destek dolayısıyla emniyet teşkilatına ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “ İlimiz Vatan mahallesinde ikamet eden H.D. isimli vatandaşımızın, kızı olan N.D’ yi maddi durumunun yetersizliği sebebiyle ortaokuldan sonra okula göndermek istemediği, ancak kızının eğitim görerek okumak istediği konusunda bilgileri alınması üzerine; Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerimizce H.D. isimli vatandaşımızın ikametine ziyarete gidilmiş çocuğun babası ile görüşülmüş, babaya tüm çocuklarımızın ülkemizin geleceği oldukları, onların gelecekte daha bilinçli, kendini yetiştirmiş bireyler olması için okumanın önemi konusunda bilgiler verilmiş, özellikle kız çocuklarımızın okula gönderilmesi gerektiği hususları anlatılmıştır. Okula gitmek isteyen kızımızın babası H.D. çocuğunu okula göndermek istediğini, fakat maddi durumumun yetersiz olduğunu Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerimize iletince, görevlilerimizce babaya her türlü ihtiyacının karşılanması için gereken çalışmaların yapılacağı söylenmiş ve kızımız N.D.’nin okula kaydı yaptırılması için ve gerekli çalışmalara başlanarak, kızımızın ailesinin maddi durumunun yetersiz olması ve sürekli servis ihtiyacı olmaması gibi durumlarda göz önünde bulundurularak çocuğun ikametine yürüme mesafesinde Akdere Mahallesinde bulunan Yeşilvadi Anadolu Lisesi idarecileri ile görüşülerek ailenin ve kızımızın ekonomik durumu anlatılmış, Yeşilvadi Anadolu Lisesi idarecileri kızımızın okuyabilmesi için gerekli her türlü desteğe hazır olduklarını belirtince Yeşilvadi Anadolu Lisesi 9/D sınıfına kızımızın kaydı yaptırılmıştır. Kızımızın kıyafet, kitap ve kırtasiye ihtiyacının tamamı Yeşilvadi Anadolu Lisesi tarafından karşılanmış, ayrıca Vatan Mahallesi Muhtarımız ile de görüşülerek ailenin durumu hakkında bilgi verilmiş, mahalle muhtarı ise ailenin sosyal yardımlardan faydalanması için gerekli girişimlerde bulunacağını, kızımızın babası H.D.’nin daha iyi ve düzenli bir iş imkânına kavuşması için yardımcı olacağını belirtmiştir.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerimizin, kızımız N.D.’nin okula kaydının yaptırılması ve yardımlarda bulunması için yaklaşık bir yıldır çabalaması nedeniyle, öğrenci kızımız, babası, okul idarecileri, muhtarlar ve vatandaşlarımız başta İl Emniyet Müdürümüz Sayın Faruk KARADUMAN’a ve tüm emniyet teşkilatına teşekkür edilmiş ve başarılı çalışmalarının devamı temennisinde bulunmuştur. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü olarak; toplumun tüm kesimine aynı düzeyde ve eşit nitelikte hizmet sunulmasını sağlamak prensibiyle faaliyetlerimiz devam edecektir” denildi.

20 Eyl 2019 - 00:00 - Hayatın İçinden


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.