"Eğitimin asli unsuru öğretmenlerdir”

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı

Öğretmenlik mesleğinin ehemmiyetine dikkat çeken Kileci, Atatürk’ün; “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.” sözünü hatırlatarak eğitimin ve eğitimcimize düşen sorumluluğun altını çizdi.

Başkan Kileci; “Öğretmenlerimizin kıymetine vurgu yaptığımız bugün, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmeni olarak seçilmesi ile kutlanmaya başlanmıştır. Milletimize okuma-yazma öğretmek ve cehaleti ortadan kaldırmak için Atatürk’ün eğitim vizyonu ile kurulan Millet Mektepleri, insanımızı bilgi ile donatmak ve çağdaş medeniyetler olarak anılan Batı medeniyetlerinin de ilerisine taşımak için atılan adımların ilklerindendir. Aslında öğretmenlerimizin rolü tarihin bu noktasında belirlenmiş ve bir milleti ilime ve fenne yönlendirecek yegane rehberler olma görevi öğretmenlerimize verilmiştir. Adım adım ilerlemenin, bilimsel gelişimin, ileri sanayinin ve ekonomik kalkınmanın; düşünen ve üreten eğitimli bir toplumdan geçtiğini bilen Başöğretmen, ardından gelecek eğitimcileri milli eğitimin asli unsurları olarak tayin etmiştir. İlkokul sıralarından üniversitelere kadar eğitimcilerimiz, yetiştirdikleri talebeler ile; bir anlamda fikri yapımızı, icra ettiğimiz sanatı, teknik ilerleyişimizin seyrini, adalet de dahil olmak üzere toplum ahlakımızın gelişimini ve siyasi işleyişe yön verecek yöneticilerimizi belirlemektedirler. Bir topluma yön verme kudreti, çok büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Bu sorumluluğu Atatürk; “Muallimler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” şeklinde vurgulamıştır. Bu sözler ışığında, özgür düşünceyi temel alarak üreten nesiller yetiştirmek en büyük hedefimiz olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Kileci sözlerine şöyle devam etti; “Anne ve babası öğretmen olan bir birey olarak; öğretmenlerimizin kıymeti, ehemmiyeti ve fedakarlığına yakinen şahitlik etmiş olmanın bilinci ile, tüm çalışmalarımda eğitimi ve eğitimciyi önceleyerek hareket ediyor ve Birlik çatımız altındaki imkanları da bu yönde seferber etmeye gayret ediyorum. Şanlı ve yüksek bir topluluk olmak yolunda geleceğimizi şekillendiren tüm aydın öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum.”Bülten

23 Kas 2019 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.