Eruslu’dan eğitime tablet bağışı

Faruk Eruslu’dan “Askıda Tablet Kampanyası’na destek

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan “Askıda Tablet Kampanyası’na” ilk destek genç girişimci hayırsever iş adamı Faruk Eruslu’dan geldi. Hayırsever Faruk Eruslu, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’yi makamında ziyaret ederek kampanya kapsamında bağışladığı tabletleri öğrencilere verilmek üzere teslim etti. Eruslu, eğitime her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirtti.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi, Şehitkâmil Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası, Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgesi ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin destekleri ile Kalbe Dokun Gönül Kazan sloganı ile hayata geçirilen Askıda Tablet Kampanyası’na kurumlardan sonra ilk destek veren Erfapack Plastik Ambalaj Kurucu/Ceo Faruk Eruslu, oldu. Eruslu, bir tablet vermenin, bir çocuğa eğitim hakkını vermek demek olduğunu vurguladı.

HAYIRSEVER FARUK ERUSLU’DAN TABLET BAĞIŞI

2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrenciler salgın dolayısıyla uzaktan eğitim görecek. Ancak birçok öğrenci bu eğitime katılım için gereken imkandan yoksun durumda. Gaziantep Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü bunun için 'hayırsever'leri yardıma çağırdı. Valiliğin çağsına ilk cevap veren Hayırsever Erfapack Plastik Ambalaj Kurucu/Ceo Faruk Eruslu, oldu. Faruk Eruslu, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’yi makamında ziyaret ederek kampanya kapsamında bağışladığı tabletleri öğrencilere verilmek üzere teslim etti.

YASİN TEPE: İLK BAĞIŞI FARUK ERUSLU YAPTI

Kampanya kapsamında bağışlanan tabletleri Erfapack Plastik Ambalaj Kurucu/Ceo Faruk Eruslu’dan teslim alan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Eruslu’ya teşekkür ederek, “ Sayın Valimiz Davut Gül’ün başlatmış olduğu “Askıda Tablet” kampanyası 60 bin bağış ile başladı. İnşallah Teknofest katılımcıları da çok büyük miktarda bağışta bulunacak. İlimizin hayırseverleri de bizleri sürekli arıyor destek vermek için. Bizde hayırseverlerimize anlatıyoruz. Bugün genç girişimci sanayicimiz hayırsever Faruk Eruslu, kampanyamıza destek verdi. Bizleri makamımızda ziyaret etti. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. İlk olarak somut bir şekilde Faruk Bey’den tablet bağışı yapıldı. Tabletler bize teslim edildi. İnşallah diğer tabletlerinde alım süreci devam ediyor. Kurumların bağışladığı tabletlerde çok kısa sürede elimizde olacak. Faruk Bey’in bağışı çok özel ve anlamlı. Tabletlerimiz EBA’ya uyumlu. Faruk Eruslu’nun bu davranışı inşallah örnek olur. Kendisine bir kez daha teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP’İN BİR EVLADI OLARAK BU DURUMA KAYITSIZ KALAMAZDIK

Faruk Eruslu, her çocuğun eşit hakları olduğu belirterek, sağlık, eğitim gibi alanlarda bu eşitliğin sağlanması için çaba harcadıklarını belirtti, iş birliği ve dayanışma vurgusunda bulundu. İmkanı olanlara seslenen ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olunması çağrısı yapan Faruk Eruslu, “Biz elimizden ne geliyorsa taşın altına elimizi koymaya hazırız eğitim alanında bu desteği vermeliyiz. dedi. Eruslu şöyle konuştu: “ Bütün dünyaya örnek olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitim platformu EBA üzerinden evlerinde eğitimlerine devam etmektedir. Fedakar öğretmenlerimiz de kendi öğrencilerine internet üzerinden her türlü desteği vermektedir. Özverili çalışmalarından dolayı hem Milli Eğitim Bakanlığımızla, hem de öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz. İmkanı olan öğrenciler, pandeminin eğitim hayatında yarattığı olumsuzluğa rağmen eğitimlerine kesintisiz bir şekilde devam ediyorlar. Ya imkanı olmayan öğrenciler. Evinde bilgisayar almaya, evine internet bağlatmaya gücü yetmeyen ailelerin çocukları, bakanlığımızın sunmuş olduğu bu imkanlardan faydalanamıyor. Teknolojinin eğitim hayatına bu kadar nüfus ettiği şu günlerde Gaziantep’te maddi imkansızlıklarından dolayı evlerine bilgisayar alamayan, internet bağlatamayan ya da internet faturasını ödeyemeyen ailelerin sayısı tahminimizden bile çok daha fazladır. Zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde Gaziantep’in bir evladı olarak bu duruma kayıtsız kalamazdık. Bu nedenle kampanyaya destek vermek istedik. Gaziantep’te bilgisayarsız ve internetsiz bir tane bile çocuk kalmasın. Birlik ve beraberliğimiz bütün Türkiye’ye örnek olsun” dedi.

Program sonunda Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, bağışlarından dolayı Faruk Eruslu’ya teşekkür plaketi takdim etti.

28 Eyl 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.