Gaziantep OSB'de 49 işletmede 118 hasta... VAKA OSB’DE PATLADI

Gaziantep’te koronavirüs vakaların artışında Organize Sanayi Bölgesi başrolü oynadı. OSB’de faaliyet gösteren firmalar arasında şu ana kadar 49 işletmede koronavirüs vakaları tespit edilirken, OSB’deki toplam vaka sayısı ise 118.

Gaziantep’te koronavirüs vakaların artışında Organize Sanayi Bölgesi başrolü oynadı. OSB’de faaliyet gösteren firmalar arasında şu ana kadar 49 işletmede koronavirüs vakaları tespit edilirken, OSB’deki toplam vaka sayısı ise 118. Kentin geneline bu kişilerin hastalığı yaydığı ifade ediliyor. Bir işletmede 29 vakanın görüldüğü OSB’de, vaka tespit edilen işletmelerin karantinaya alınmamasına MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay tepki gösterdi.

İŞLETMELER KARANTİNAYA ALINSIN

Türkiye’de azalan ama, Gaziantep’te tırmanışa geçen ve korkutucu boyuta ulaşan koronavirüs vakalarının artışı ile ilgili MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’dan önemli açıklamalar geldi. Atay, Gaziantep OSB’de vaka tespit edilen işletmelerin karantinaya alınmayıp, üretime devam ettiklerini açıkladı. “29 vakanın olduğu işletme halen üretim yapıyor” diyen Atay, “Vaka tespit edilen yerlerin kimliğine bakılmadan, vatandaşa uygulanan karantina işlemi yapılmalı” dedi.

Gaziantep’te, son bir hafta içinde adeta patlama yapan ve riskli yerler arasına girmemize neden olan koronavirüs vakaları endişeleri iyice artırmaya başladı. Kentin bir çok noktasından karantina haberleri gelirken, Gaziantep’teki vakaların artışında OSB’deki fabrikaların önemli etken olduğu iddiaları var.

BİR FABİKADA 29 VİRÜSLÜ

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 12 Mayıs itibariyle toplam 49 işletmede 118 koronavirüs tespit edilen hasta bulunuyor. Bu hastaların çevresindeki kişilere hastalığı bulaştırdığı dikkate alındığında, Gaziantep’in vaka artışlarının nedeni ortaya çıkıyor. Bu kişiler arasında bulunan bir kişinin çevresindeki 11 kişiye, bir başka kişinin ise 9 kişiye hastalığı bulaştırdığı öğrenildi. OSB’de faaliyet gösteren ve vaka tespit edilen 49 işletmenin genelinde 1 veya 2 vakalı durumlar bulunurken, 29 vaka, 11 vaka, 8 vaka bulunan işletmeler de var.

SAM KÖYÜ’NDE ÇALIŞANLAR DA OSB’DEN…

Gaziantep’te geçtiğimiz günlerde karantina altına alınan Sam Köyü’nde çalışanların da, Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçiler oldukları ve hastalığı işletmelerden kaptıkları belirtiliyor. Köyün karantinaya alınmasına rağmen, hastalığın bulaştığı işletmelerin karantinaya alınmaması, tedbirlerin ciddiyetinde zıt bir görüntüye neden oluyor.

KİLİS VALİSİ GİRİŞİ YASAKLAMIŞTI

Gaziantep OSB’deki vakaların çokluğu, geçtiğimiz hafta Kilis’te de gündem olmuş ve Kilis Valiliği bu konuyla ilgili açıklama yayınlamıştı. Valilik açıklamasında, “Gaziantep OSB’de bir tesiste çalışan ve günübirlik servis araçlarıyla gidiş-geliş yapan Kilisli vatandaşlarımız bulunmasından dolayı ilimizde de ilgili il dışı sanayi tesisi kaynaklı yeni corona virüs pozitif vakaları tespit edilmiştir. Söz konusu işletmede çalışan ve Kilis ilimizde ikamet eden corona virüs pozitif olan kişilerin temaslılarından da pozitif vakalar çıkmakta olup, ilimiz İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan filyasyon çalışmalarında görev alan sağlık ekiplerine faaliyetleri sırasında tam, eksiksiz ve gecikmeksizin bilgi verilmesi gerekmektedir” denilirken, Gaziantep’ten gelen araçlar için giriş yasağı koymuştu.

ATAY’DAN SERT AÇIKLAMA

Gaziantep OSB’deki bu durum, MHP Gaziantep Miletvekili Sermet Atay’ın da gündeminde. Atay, yaptığı açıklamada, “ Gaziantep'te artan korona vakaları şehrimizde korku ve panik yaratmaktadır. Valimizin çağrılarının halkın belli bir kesimi tarafından dikkate alınmadığı açıktır. Sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmalarını kim sabote ediyorsa ayrıcalık gözetilmeden kanuni gereği yapılmalıdır. Artan korona vakalarının, tesbit edilen hastalara temas eden şahıslardan kaynaklandığı açıktır. Özellikle Organize Sanayi Bölgesinde izolasyon tedbirlerinin ayrıcalık gözetmeden uygulanması gerekliliktir. Uymayan işletmeler hakkında kanuni işlem yapılmalıdır. Bu işin şakası yoktur” dedi.

NEDEN KARANTİNAYA ALINMIYOR

PUSULA’ya konuşan Atay, “Gaziantep OSB’de bir firmada 29 koronavirüs vakası tespit ediliyor. Ülkenin tamamında vaka tespit edilen yer karantinaya alınırken, Gaziantep OSB’deki işletmelerin karantinaya alınmaması ve halen üretime devam etmelerinin sebebi nedir anlayamıyorum. Bunların ayrılacağı nedir? Valilik, vaka tespit edilen lerlerin ve kişilerin kimliğine bakmaksızın, o yerler hakkında karantinaya kararları uygulamalı. gerekli tedbirleri almalıdır” diye konuştu.

VAROŞLARDA YASAĞA UYULMUYOR

Atay, ayrıca sokağa çıkma yasağı günlerinde emniyetin kentin imarlı bölgelerindeki ana erterlerde denetim yaptıklarını, şehrin varoşlarında yasağa uyulmadığını iddia etti. Atay, “Sokağa çıkma yasağı şehrin ana arterleri yerine şehrin dışındaki kalabalık nüfusun yaşadığı bölgeye odaklanmalıdır. Emniyet güçlerimiz şehrin her bölgesinde sıkı bir denetim ve gözetim uygulamalı, köye gidiş engellenmeli, uymayanlar hakkında ayrım gözetmeden ceza uygulanmalıdır” dedi. Mehmet Demir

13 May 2020 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

M. Sırakaya - OSB çalışan işçilere yeni tip koronavirüs 'SARS-2-CoVİD test kiti zorunlu olmalı. Gaziantep ve Kilis'te vaka sayısı artışının nedenlerinden biride fabrikaların bazılarında çalışan işçilerde pozitif vakaların diğerlerine bulaştırması sonucu arttı. Umarım bu kapsamda gerekli tedbirler alınır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mayıs 00:00