“Gaziantep’in hedefleri büyük, bu hedefler için çalışıyoruz”

Gaziantep’in eylül ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 düşerek 483 milyon 421 bin dolar dolar oldu.

Gaziantep’in eylül ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 düşerek 483 milyon 421 bin dolar dolar oldu.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ihracat verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, uzun Kurban Bayramı dolayısıyla ihracatta düşüş yaşandığını belirtti.

Gaziantep iş dünyasının ihracatın artırılması için çalıştığını ifade eden Bartık, yaşanan olumsuzluklara rağmen ihracatı artırmanın yollarını aradıklarını kaydetti. Farklı ülkelere ihracat yapan işadamlarının yeni bölge ve ülke belirlemek için dünyayı karış karış gezdiğini anlatan Bartık, şöyle devam etti:

“Erbil’le başlattığımız ve şimdi Tahran’la devam edeceğimiz GTO yurtdışı ticaret ofisleri aracılığıyla iş alemine hizmet etmeye devam edeceğiz. En kısa sürede Tahran ofisimiz hizmete açılacak. Bu ofis hem İran pazarı hem de Türki Cumhuriyetlere ihracatımızın artırılması için önemli bir nokta olacak. Erbil ofisinin gerçekleştirdiği çalışmalara bakıldığında Tahran’da da yapılacak çok iş olduğunu görüyoruz. Gaziantep’in hedefleri büyük, bu hedefler için çalışıyoruz.”

Bartık, ocak-eylül döneminde ihracatın yüzde 0,32 düşerek 4 milyar 567 milyon 963 bin dolar olduğunu vurguladı.

Yılsonu hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Bartık, Türkiye’nin önemli ihracat şehirleri arasında var olmaya devam ettiklerini kaydetti. İhracatta ilk 10 şehir arasında yıl bazında 6’ncı, ay bazında da 5’nci olduklarını anlatan Bartık, sene sonunda yıl bazında da 5’nci olmayı arzuladıklarını kaydetti.

Gaziantep’in ihracatında ilk sırayı hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinin yer aldığını hatırlatan Bartık, bu ürün ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,48 artarak 1 milyar 169 milyon 542 bin dolara yükseldiğini kaydetti. İkinci en fazla ihracatında tekstil ve hammaddeleri olduğunu belirten Bartık, tekstil ve hammaddeleri ihracatının da geçen yılın aynı dönemine göre 1,25 düşerek 967 milyon 438 bin dolar olduğunu ifade etti. Bartık, halı ihracatının da yüzde 6,70 düşüşle 943 milyon 755 bin dolar olduğunu sözlerine ekledi.

01 Eki 2016 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.