Gaziantepli Barış, dünyanın en zorlu yarışında mücadele verecek.

*Dünyanın en zorlu macera yarışı olarak kabul edilen RedBull X-Alps 2019 Türk takımına, Gaziantepli Barış Çelik seçilirken ,bu yarıştaBarış Çelik’e Metin Kavuncu destek olacak.

16 Haziran 2019 tarihinde Avusturya’da başlayacak olan ve dünyanın en zorlu yarışı olarak bilinen RedBull X-Alps 2019 yarışmasına Türkiye takımı olarak Gaziantepli Barış Çelik (Atlet) ve Metin Kavuncu (Destek) seçildi.Zirve Dağcılık Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi olan Barış Çelik, bu zorlu yarışta elinden geleni en iyi şekilde yapacağını söyledi.

RedBull X-Alps Nedir?

RedBull X-Alps, dünyanın en zorlu macera yarışı olarak kabul ediliyor. Her sezon, dünyanın dört bir yanından gelen rakipler, vücut ve zihnin sınırlarını zorlamak için Avusturya‘ya geliyorlar. Salzburg‘dan, hiç bir vasıta kullanmadan, toplamda 1000 kilometre uzunluğundaki bir rotayı takip ederek, Alpler’i geçip Monako’ya kadar sadece yürüyerek, tırmanarak ve yamaç paraşütü yaparak yarışacaklar. Sporcular, beceri ve stratejiyi birleştirerek, duruma göre hafif yaralanmaların ve yorgunluğun üstesinden gelip günde ortalama 100 km’lik mesafeleri -bazen daha fazla- katederek yarışacaklar. Çoğu yenilgiyi kabul edecek ve sona gelemeden yarışmadan çekilecek. Ancak bir kaçı için, bitiş çizgisine ulaşma yolunda onları hiçbir şey durduramayacak!RedBull X-Alps, 16 Haziran 2019’da resmen başladığı zaman, 19 ülkeden 32 sporcu dayanıklılık yürüyüşü (EnduranceHiking), iz koşusu(TrailRunning), dağcılık(Mountaineering) ve yamaç paraşütü(Paragliding) becerilerinin sınırlarını zorlayacak.

Dağlarda geçen her macera dolu ve zorlu gün, sporcuların güç ve kararlılıklarını zorlayacak. Gün sonunda, yarışmacıların zihinsel güçleri, fiziksel yetenekleri ve yarış stratejileri karar verici olacak.Her gün yola çıkmadan önce, sporcular sürekli değişen hava koşullarını değerlendirmeli ve nerede ve ne zaman olacaklarını seçmeliler…Alpler’in yüksek dağları ve derin vadilerinde avantajlı pozisyonda olmak için en doğru kararı vermek ve rakiplerinin önüne geçmek için kıyasıya mücadele edecekler.İşte bu özellikler, RedBull X-Alps’i diğer macera yarışmalarından farklı, öngörülemez, zorlu ve bu kadar heyecan verici kılıyor!

Barış Çelik kimdir?

1989 yılında Gaziantep’te doğan Barış Çelik; İlk, Orta ve Lise öğrenimini Gaziantep’te tamamladı Süleyman Demirel Üniversitesi Biyoloji Bölümü’ne 2008 yılında başlamıştır. 2007 yılında dağcılığa başlamış olan sporcu, öğrenim gördüğü Süleyman Demirel Üniversitesinde bir süre eğitim verdikten sonra, çeşitli kurullarında(endüstriyel dağcılık, teknik, eğitim ve arama kurtarma) görev almıştır. 2008 yılında yamaç paraşütü sporuyla tanışmış ve aktif olarak devam etmiştir.RedBull X-Alps takımları, biri yarışmacı atlet, diğeri yarışma boyunca destek olacak sporcu olmak üzere iki kişiden oluşuyor. Bu yarışta, Türk takımında Barış Çelik yarışmacı olarak katılırken, Metin Kavuncu bu zorlu macerada ona destek olacak.

14 Ara 2018 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.