Gaziantep’te ücretli poşet denetimi

Gaziantep’te satış yapan iş yerlerine yönelik ücretli poşet denetimi yapıldı

Gaziantep’te satış yapan iş yerlerine yönelik ücretli poşet denetimi yapıldı. Poşet ücretlendirilmesine yönelik esasların uygulanıp uygulanmadığını tespit etmek amacıyla Vali Yardımcısı Rızvan Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan’ın katılımı ile gerçekleştirilen denetimlerde kullanılacak poşetlerin özellikleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

İlimizde faaliyet gösteren market, mağaza ve diğer satış noktalarında yapılan denetimlerde, satılan poşetlerin faturalara eklenip eklenmediği, poşetlerin kalitesi, barkod, çevreci slogan ve sıfır atık logosunun kullanımı konusunda kurallara uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

Gerçekleştirilen denetimler sonrasında bildirim ve beyan yükümlülüğünü zamanında ve/veya tam olarak yerine getirmeyenlere 18.037 TL, geri kazanım katılım payını ödemeyenlere katılım payının %20 fazlası idari para cezası olarak verileceği ifade edildi.

Plastik poşetleri ücretsiz verdiği, promosyona veya kampanyaya tabi tuttuğu tespit edilenlere ise kanun kapsamında depo alanı hariç kapalı satış alanının her metrekaresi için 12.37 TL idari para cezası verileceği hatırlatıldı. BÜLTEN

18 Eyl 2019 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.