GKV'de robotik kodlama atölyesi

GKV Özel Liseleri ve Bilişim Teknolojileri Bölümü işbirliğiyle GKV Özel Okulları bünyesinde “Robotik-Kodlama Atölyesi” açıldı.

GKV Özel Liseleri ve Bilişim Teknolojileri Bölümü işbirliğiyle GKV Özel Okulları bünyesinde “Robotik-Kodlama Atölyesi” açıldı. Öğrencilerin analitik ve eleştirel düşünme, problem çözebilme, kendi oyunlarını ve robotlarını yaratabilme, tasarım odaklı düşünme gibi önemli becerileri kazandırmayı hedeflediğimiz Robotik-Kodlama Atölyesi’nin açılış törenine GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcıları Can Hoşcan ve İsmet Tiryaki, GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir, GKV Özel Ortaokulu Müdürü Abdullah Dağlı, GKV Özel İlkokul Müdürü Mustafa Şenel, Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri ve Robotik Kulübü öğrencileri katıldı.

“Hayal Edebiliyorsan, Üretebilirsin”

GKV Özel Liseleri ve Bilişim Teknolojileri Bölümü işbirliğiyle GKV Özel Okulları bünyesinde açılışı gerçekleştirilen “Robotik-Kodlama Atölyesi” ilgili açıklama yapan GKV Özel Liseleri Müdürü Mehtap Özdemir “Öğrencilerimizin 21. Yüzyıl becerilerine sahip, bilişsel, sistematik ve algoritmik düşünme becerileri gelişmiş, üreten bir birey olabilmelerine katkı sağlamak için oluşturduğumuz atölyede Scratch, MS Kodu Game Lab, Python, JavaScript, C ve C++ dillerini öğretiyoruz. Akıllı cihaz tasarımında ise mBlock for Scratch, Scratch for Arduino, Arduino Ide, Raspberry Pi, Lego Mindstorms Ev3 ve Vex Robotics kullanılıyor. Erken yıllardan itibaren teknolojiyi kullanarak hayallerini gerçekleştirebilmeleri için Robotik-Kodlama Atölyesi’ni kurduk. Emeği geçen öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz” dedi. Yapılan açılış töreninin ardından öğrencilerle uygulamalı eğitim çalışmaları yapıldı.

31 Ara 2018 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.