Görme kayıplarını önlemenin yolları

Medical Park Gaziantep Hastanesi, Göz Sağlığı ve Hastalıkları Dr. Öğr. Üyesi Burak Bilgin Dünya Görme Günü sebebiyle görme kayıplarını önlemek için ön...

Medical Park Gaziantep Hastanesi, Göz Sağlığı ve Hastalıkları Dr. Öğr. Üyesi Burak Bilgin Dünya Görme Günü sebebiyle görme kayıplarını önlemek için önerilerde bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Körlüğü Önleme Ajansının öncülük ettiği ve bir çok resmi-sivil örgütün desteğiyle kurulan Uluslararası VISION 2020 ‘Görme Hakkı’ oluşumu her yıl Ekim ayının 2. Perşembe gününü "Dünya Görme Günü" olarak kutlamaktadır. Her yıl kutlanan ‘Dünya Görme Günü’ nde, önlenebilir görme kayıplarına dikkat çekmek, görme engellilerin problemlerini ve ihtiyaçlarını tartışmak için bir duyarlılık oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Medical Park Gaziantep Hastanesi, Göz Sağlığı ve Hastalıkları Dr. Öğr. Üyesi Burak Bilgin; ‘’Dünya sağlık örgütünün verilerine göre tüm dünyada 1.5 milyon görme engelli ve 5 milyondan fazla az gören çocuğun bulunduğu tahmin edilmektedir. Görme kaybı nedeniyle eğitim ve öğretime devam edemeyen çocuk sayısı 2 milyona yakındır. Görme kayıplarının büyük çoğunluğu önlenebilir görme kayıplarıdır. Önlenebilir görme kayıplarıyla baş edebilmek adına, doğumdan itibaren çocuklarımızın göz ve görme durumlarının takip edilmesi, bu alanda atılacak en önemli adımdır. Yenidoğan bebeklerin eğer zamanında doğmuşlar ise 1. ayın sonunda doğumsal göz hastalıkları açısından tarama muayenelerinin yaptırılması, erken doğmuş ve/veya küvezde kalmış çocukların da prematüre retinopatisi taramalarının yaptırılması önem arz etmektedir. Göz ve görme gelişiminin devam ettiği çocukluk döneminde, belirli periyodlarda çocukların göz muayenelerinin yapılması önerilmektedir. Daha aydınlık bir Dünya için, görmeler kararmasın, hayatlar kararmasın.’’ şeklinde konuştu.

11 Eki 2018 - 00:00 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.