Görmez, Mecidiye Han’ı gezdi

Türkiye’nin Kadim Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gaziantep’i ziyaretinde, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte Mecidiye Han’ı gezdi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yoğun çalışmaları sonrasında harabe haldeyken restore edilen ve sahafcılar çarşısı olarak kullanılacak olan Mecidiye Han’ın son durumunu gezen kadim Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yapılan başarılı çalışmaya tam not verdi.

BAŞKAN MEHMET TAHMAZOĞLU’NU TEBRİK EDİYORUM

Türkiye’nin Kadim Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, tarihi Mecidiye Han’ın Gaziantep’e önemli bir değer katacağını belirterek, “Gazişehrimiz çok güzel bir mekân kazanmış. Tarihi bir mekanın sahaflar çarşısı olarak kullanılması bizim kadim medeniyet geleneğimize uygun, çok güzel bir karar olmuş. Bu konuda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu burayı yeniden ihya ettiği için, ayrıca dijital dönemde gençlerin kitaptan uzaklaştığı dönemde bütün yayın evi sahiplerini bir araya getirip vatandaşlara okuma alanı kazandırdığı için gönülden tebrik diyorum” dedi. BÜLTEN

12 Kas 2019 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.