Hastanemiz Kök Hücre Bağışında Umut Oldu

Hastanemiz ve Kızılay işbirliği ile geçtiğimiz Ocak ayında Kök Hücre Bağışı’na dikkat çekmek amacıyla eğitim verilmiş ve gönüllülerden kök hücre bağışı toplanmıştı.

Hastanemiz ve Kızılay işbirliği ile geçtiğimiz Ocak ayında Kök Hücre Bağışı’na dikkat çekmek amacıyla eğitim verilmiş ve gönüllülerden kök hücre bağışı toplanmıştı. Yaklaşık 300 hastane çalışanınımızın verdiği kök hücre bağışlarından 2’si için bakanlıktan olumlu dönüş yapıldı. Hastane Başhekimimiz Opr.Dr. Mehmet Emin Türk’ün talebi ile oluşturulan kök hücre farkındalığı, toplanan bağışlar ile 2 kişiye umut oldu.

Hastanemiz Başhekimi Opr.Dr. Mehmet Emin Türk, “ Kök hücre bağışına farkındalık oluşturmak adına böyle bir projeye imza attık, hayat kurtaralım dedik. Başlattığımız bağış kampanyası sonrasında 2 personel bağışçımızda eşleşme oldu. Umutluyuz, bağışçılarımızla gurur duyuyoruz”

Hastanemiz Kan Merkezinden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Akhan, “ Bağışlarımız sonrasında 2 dönorun eşleşmiş olması bizler adına gurur verici. Bu gururu yaşarken kan bağış noktalarında kök hücre bağışı alınması adına da önerimiz var. Kızılay kan bağış noktalarında kök hücre bağışı adına da formlar olmasını da talep ediyoruz. Kan bağışında bulunan duyarlı vatandaşlarımızın kök hücre bağışı hakkında bilgilendirilmesi, kök hücre bağış sayılarının artmasını sağlayacaktır”

Hastanemiz Kan Merkezi Sorumlusu Dr. Umut Deniz, “ Gaziantep’te sadece 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde farkındalık oluşturmak adına 300 civarında çalışanımızdan kök hücre bağışı topladık. Kızılay’ın bize dönüşü ile 2 hastane çalışanımızın verdiği kan örneğinin ihtiyaç sahibi 2 hasta ile eşleştiği belirtildi. Kök hücre bağışlarında nadir olan bu eşleşme sayısı bizleri sevindirdi. Hastane çalışanlarımız tekrar kan vererek testlerden geçecek”

Hastanemiz Hemovijilans Hemşiresi Nimet Kahraman Karakuş, “ Kan bağışı ve kök hücre bağışı konusunda hassasiyetlerimizi her zaman dile getiriyoruz. Fakat vatandaşlarımızın bu konuda bilgilendirilmesi çok önemli. Her an herkesin başına gelebilecek olan bir durum adına hem kan hem de kök hücre ihtiyacı bağışlar ile sağlanıyor. Vatandaşlarımızı bağış yapmaya çağırıyoruz”

10 Ağu 2018 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.