Hatay'da 6 kişilik hırsızlık çetesi çökertildi

Hatay'da birçok hırsızlığa karıştığı belirtilen ve organize olarak çalışan 6 kişilik çete üyesi, polisin teknik takibi sonucu yakalandı.

Hatay'da birçok hırsızlığa karıştığı belirtilen ve organize olarak çalışan 6 kişilik çete üyesi, polisin teknik takibi sonucu yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili birçok kamera görüntüsü ve araçta inceleme yaptı. Ekipler, yaptıkları çalışma sonunda, hırsızlık olayını gerçekleştiren şahısların organize bir şekilde hareket ettiklerini ve gerçekleştirdiklerini, olaylarda yakalanmamak için farklı araçlar kullandıklarını tespit etti.

Daha önce 2 ayrı iş yerinden 3 farklı çelik kasayı, son iş yerinden ise yine 3 farklı kasayı aynı yöntemle açtıkları belirlenen şahısların tekrar hırsızlık yapabileceğini değerlendiren polis, bölgede tedbir aldı.

Yapılan operasyonda 3 ayrı iş yerinden çelik kasa hırsızlığının faili 6 hırsızlık zanlısı 2 araç içerisinde kasaların içerisinden alınan yaklaşık 200 bin TL değerindeki döviz ve Türk Lirası ile yakalandı. Araçlar içerisinde yapılan aramada kasa açmada kullanılan 2 takım malzeme ve suça karışan 5 ayrı araca el konuldu.

Hırsızların, genellikle Yeni Sanayi Bölgesi ve Büyükdalyan Mahallesi'ndeki iş yerlerinden çelik kasa çaldıkları ve hırsızlıkta kullandıkları belirlenen bere, kar maskesi ve eldivenle kendilerini kamufle etmeye çalıştıkları belirtildi.

Yapılan operasyon sunucunda yakalanan hırsızlar, emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye çıkartılmak üzere adliyeye sevk edildi.

08 Şub 2018 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.