Hayvancılık bitme noktasına geldi

İYİ Parti Gaziantep milletvekili adayı Can Tuğsuz, bir zamanlar bölgenin canlı hayvan ticaret merkezi olan kentte, hayvancılığın bitme noktasına geldiğini söyledi.

İYİ Parti Gaziantep milletvekili adayı Can Tuğsuz, bir zamanlar bölgenin canlı hayvan ticaret merkezi olan kentte, hayvancılığın bitme noktasına geldiğini söyledi.

24 Haziran seçim gezileri kapsamında köy gezilerine çıkan Tuğsuz, vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Özellikle tarım ve hayvancılık konusunda çok şikayetler aldıklarını belirten Tuğsuz, Gaziantep’in geçmişte canlı hayvan merkezi olduğuna dikkat çekti. Yanlış politikalar sonucu, hayvancılığın bitirildiğine dikkat çeken Tuğsuz, İYİ Parti iktidarında Gaziantep’i Ortadoğu’nun canlı hayvan ticaret merkezi yapacaklarını vaad etti. 2000’li yıllarda canlı hayvan ihracatının yüzde 6-7 seviyelerinde olduğuna dikkat çeken Tuğsuz, “Maalesef şu anda canlı hayvan ihracatımız bitmiştir. Bitmekle de kalmamış ithal eder duruma gelmiştir” dedi.

Yanlış hayvancılık politikaları sonucu hayvancılığın bitirildiğini savunan Tuğsuz, kenti bölgenin ve Ortadoğu’nun canlı hayvan ticaret merkezi yapacaklarının sözünü verdi. 2000’li yılların başında Türkiye’nin canlı hayvan ihracat rakamlarının yüzde 6’yı aştığına dikkat çeken Tuğsuz “Bugün gelinen noktada ise ihracatımız sıfıra inmiştir. Bırakın ihracatı, canlı hayvanda ithalat rekorları kırmaya başladık. Samanı dahi yurt dışından ithal eder olduk. Girdi maliyetleri aşırı yükselen besiciler iş yapamaz oldu. Hayvancılık yok olmaya başladı. On binlerce insanımızın geçim kaynağı olan hayvancılık her kesimi etkiliyor. Biz yeni hayvancılık politikaları ile bu sektörü yeniden canlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Tuğsuz, bir zamanlar 600 olan besici sayısının yarı yarıya azalmasının da hayvancığın içinde bulunduğu sıkıntıları gözler önüne serdiğini dile getirdi. İYİ Parti iktidarında canlı hayvan ihracatına el atacaklarını ve Gaziantep başta olmak üzere bölgeyi yeniden Ortadoğu’nun canlı hayvan ticareti merkezi yapacaklarını belirten Tuğsuz, “Bugün yem ithal etmeye başladık. İçler acısı bir durum. Kaçak yollarla getirilen canlı hayvanları da unutmamak lazım. Birkaç yıl önceye göre saman fiyatları yüzde yüz arttı. Besici artan girdi maliyetleri nedeniyle para kazanamıyor. Zarar etmeye başladı. Hayvancılığa ne yazık ki, gereken destek verilmedi. Yeni bir eylem planı şart. Biz besicilerimize destek olacağız ve kenti Ortadoğu’nun canlı hayvan ticaret merkezi yapacağız” şeklinde konuştu.

19 Haz 2018 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.