Hedik Günü’nde buluştular

Mimar Sinan (Devrim) Lisesi Mezunları sosyal ve kültürel etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri “HEDİK GÜNÜ” düz...

Mimar Sinan (Devrim) Lisesi Mezunları sosyal ve kültürel etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri “HEDİK GÜNÜ” düzenlediler. Mimar Sinan (Devrim) Lisesi Mezunları Derneği Üyesi Ümit Buzul, Amaçlarının sadece oku mezunlarını bir araya getirmek olmadığını, bu buluşma vesilesiyle hem okula hem de okul öğrencilerine fayda sağlamak olduğunu söyledi.

Etkinliğe katılanlara hedik ve halka tatlı ikramı yapıldığını kaydeden Buzul, “Daha önce iftar yemekleri, bahar buluşmaları ve kariyer günleri yaparak bir araya gelen okul mezunları etkinliklerini artırarak ve yenisini de ekleyerek devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ EKLEDİLER

Gaziantep Mimar Sinan Lisesi Mezunları eğitim-kültür ve sosyal etkinliklerine devam ediyor. Mezunlar bu etkinlikler kapsamında bu yıl ilkini düzenledikleri 1. Hedik Gününde buluştular. Daha önce iftar yemekleri, bahar buluşmaları ve kariyer günleri yaparak bir araya gelen okul mezunları etkinliklerini artırarak ve yenisini de ekleyerek devam ediyorlar.

GEÇMİŞ GELECEK İLE BULUŞUYOR

Mimar Sinan Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ahmet Doğan Yardı, amaçlarının sadece oku mezunlarını bir araya getirmek olmadığını, bu buluşma vesilesiyle hem okula hem de okul öğrencilerine fayda sağlamak olduğunu kaydetti. Yardı, maddi durumu zayıf öğrencilere de katkıda bulunduklarını belirterek şunları söyledi: “Mimar Sinan Lisesi Mezunlarını bir araya getirerek kurduğumuz derneğin asıl amacı, hem mezun olduğumuzun eksiğini gediğini tamamlayıp okulumuza bir fayda sağlamak, hem de şu an okulumuzda okuyan öğrencilerimize elimizden geldiğince ‘ağabeylik’ yapmak. Aramızda ekonomik durumu iyi olan ve yardım gönüllüsü arkadaşlarımız da var. Biz onlarla birlikte okulumuzdaki ekonomik gücü zayıf olan çocuklarımıza maddi katkı sağlıyoruz. Ayrıca okulda düzenlediğimiz ‘Kariyer Günleri’ kapsamında öğrencilere çeşitli meslek dallarındaki alanında uzmanlaşmış arkadaşlarımızla birlikte seminerler düzenleyerek onların bilgi ve deneyimlerimizden faydalanmalarını sağlıyoruz. Ayrıca okul idarecileri ile koordineli olarak okulumuzun eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Daha önce ‘Bahar Buluşmaları’ ‘İftar Yemekleri’ ve ‘Kariyer Günleri’nde bir araya gelmiştik. Epey bir zamandan beri de hedik günü yapmayı planlıyorduk. Kısmet bugüneymiş. Bugün ‘Hedik Günü’ düzenleyerek ilkini gerçekleştirdik. Eğitim-Kültür ve Sosyal faaliyetlerimize yenilerini ekleyerek devam edeceğiz.” Etkinliğe katılanlara hedik ve halka tatlı ikramı yapıldı. HÜSEYİN TORUN

13 Kas 2018 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.