Hokeyin Sultanları ve Hokeyin Kaplanları Avrupa Şampiyonu

Avrupa Şampiyon Kulüpler Açık Alan Hokey Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Hokey Kulübü Avusturya’nın başkenti Viyana’da kadı...

Avrupa Şampiyon Kulüpler Açık Alan Hokey Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Hokey Kulübü Avusturya’nın başkenti Viyana’da kadın takımı, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da ise erkek takımı final maçlarını kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu. Hokeyin Sultanları, şampiyonluğu köfte yoğurarak kutladı.

Avrupa Hokey Federasyonu tarafından düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Açık Alan Hokey Şampiyonası Avusturya’nın başkenti Viyana’da “Euro Hockey Club Challenge lll, Women 2018” ve Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da “Euro Hockey Club Challenge lll, Men 2018” olarak gerçekleştirildi ve her iki branşta da Gaziantep Polisgücü takımları şampiyonluk kupasını kazandı.

Forma sponsorluklarını Festival Halı, Anka Hastanesi ve Banetti Makarna’nın üstlendiği 10 puana sahip Gaziantep Polisgücü Erkek Takımı Kopenhag’da “Euro Hockey Club Challenge lll, Men 2018”de bugün İsviçre’nin Nacka LHK ile final karşılaşmasında mücadele etti ve karşılaşmayı 5-1 kazandı. Gaziantep Polisgücü Erkek Hokey Takımı, ikinci kez Avrupa Şampiyonu olmayı başardı.

HOKEYİN SULTANLARINDAN 19-0’LIK TARİHİ GALİBİYET

Şampiyonada 15 puana ve namağlup unvana sahip olan Gaziantep Polisgücü Kadın Takımı ise Viyana’da “Euro Hockey Club Challenge lll, Women 2018”deki final karşılaşmasında Hırvatistan’ın Hockey Klub ZELİNA takımı ile karşılaştı. Hokeyin Sultanları, rakip takım filelerini gol yağmuruna tutarak, 19-0 galip geldikleri final karşılaşmasında aynı zamanda bir rekora imza atarak kupa sevincini ikiye katladı.

BU ŞAMPİYONLUK TÜRK MİLLETİNE ARMAĞAN OLSUN

Gaziantep Polisgücü Spor Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan yaptığı değerlendirmede “Avrupa Şampiyon Kulüpler Açık Alan Kadın ve Erkek Hokey Şampiyonası için Türkiye’yi iki takımımızla temsil ettik. Gaziantepin yetiştirdiği bu sporcularımız taşıdıkları ayyıldızlı bayrağımızı Avusturya ve Danimarka’da onurla göklere çekmeyi başardı. Bugün iki şampiyonluk kupasını birden aldık. Gaziantep hokey alanında takımlarımızla bugün daha güçlü bir noktaya geldi. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en güçlü takımlarına sahibiz. Bu dinamiklerimizi iyi değerlendirmek bu gençlerimizi desteklemek zorundayız. Türkiye’nin kalbi bugün Avrupa’da bizimle attı. Allah bizleri utandırmadı ve inançla çıktığımız bu yoldan zaferle dönüyoruz. Bizlerden desteklerini esirgemeyen katkı sağlayan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bugün biz Türkiye’nin aynı zamanda hokey alanında lig atlamasını ve en üst lige çıkmasını da sağladık. Çite kupayı Gaziantep’e kazandırmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kadın ve erkek hokey takımlarının Avrupa Şampiyonu olmasını değerlendiren Gaziantep Polisgücü Teknik Direktörleri Yusuf Kasım, Ayşe Kasım ve Mustafa Karalar sporcuları kutlayarak “Avrupa’nın en güçlü takımlarıyla karşılaştık. Ekonomik destek açısından olduğu kadar teknik destek açısından da bu takımlar gerçekten çok güçlü. Ancak inançla, vatan, bayrak ve millet sevdasıyla çıktığımız bu yolda ülkemize büyük iki zafer kazanarak armağan ediyoruz. Sporcularımızı ve bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonra önümüzde bir üst lig olacak. Bizler kapalı salon hokey şampiyonasında ülkemizi tropy lige yani süpyer lige çıkarmıştık. Bundan sonra açık alanda ki bu başarımız bizleri burada da hokeyin süper ligine taşıyacaktır. Sporcularımıza güveniyoruz. Onlar gerek Avusturya’da gerekse Danimarka’da ortaya adeta canlarını koydular. Büyük mücadelelerden geçtiler. Bu gençlerimize ve yeteneklerimize sahip çıkmak ülke olarak bizim görevimiz” diye konuştular.

HOKEYİN SULTANLARI VİYANA’DA KÖFTE YOĞURDU

Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey Takımı zaferlerini Viyana’da İstiklal Marşı okuyarak, Türk bayraklarıyla şov yaptı ve hokey sahasında köfte yoğurup yabancı sporculara ikram ederek kutladı. Gaziantep’in gastronomisi alanında ki tanıtımına da büyük destek veren sporcular ülke tanıtımı için Viyana’da bir çok etkinlikte de görev aldı.

21 May 2018 - 00:00 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.