İMO'DAN 100. YIL FENER ALAYI

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 100. yılı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını etkinliklerle kutluyor

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 100. yılı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını etkinliklerle kutluyor.

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki en önemli kilometre taşlarından biri olan 19 Mayıs 1919'un 100. yıldönümü ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını coşku ile kutladıklarını bildirdi. Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yıldönümünü "100. Yıl Fener Alayı Yürüyüşü ve Saygı Duruşu" ile kutlayacaklarını belirten İMO Şube Başkanı Çeliktürk, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını nedeniyle 100 Yıl Fener Alayı Yürüyüşü düzenleyeceğiz. Yürüyüşümüz 19 Mayıs Pazar günü saat akşam 21:00'de Gaziantep Lisesi'nden başlayacaktır." dedi.

19 Mayıs 1919'un milletimizin tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu da kaydeden Başkan Çeliktürk, şöyle devam etti: "19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı özgürlük meşalesi tüm Anadolu'yu aydınlatmış ve vatanımız düşmanlardan temizlenmiştir. Tarihin her döneminde bağımsızlığı ve özgürlüğü için her türlü fedakarlığı yapan milletimiz, 19 Mayıs 1919'da bir kez daha hiç bir devletin egemenliği altında yaşayamayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Atatürk'ün 19 Mayıs'ı gençlere bayram olarak armağan etmesi de gençliğe olan güvenini göstermektedir. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlarken, tüm Gazianteplileri 19 Mayıs Pazar günü yapacağımız 100. Yıl Fener Alayı Yürüyüşüne bekliyoruz."

17 May 2019 - 00:00 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.