İngilizce Öğrenme Süreçlerinde Modern Tekniklerin Önde Geleni Hangisi?

İngilizce Öğrenme Süreçlerinde Modern Tekniklerin Önde Geleni Hangisi? Her geçen gün öğrenimi daha da kolaylaşan dillerin başında eğlen İngilizce gü...

İngilizce Öğrenme Süreçlerinde Modern Tekniklerin Önde Geleni Hangisi?

Her geçen gün öğrenimi daha da kolaylaşan dillerin başında eğlen İngilizce günümüzde en yaygın kullanılan dillerin başında gelmektedir. Sadece iş hayatında başarılı olmak ya da yurtdışına çıkmak için değil, sanal ortamda dahi içeriklerin yarısından fazlasının İngilizce olması öğrenimi zorunlu kılmaktadır. Geleneksel öğrenim tekniklerinin varlığını devam ettirdiği kursların yanı sıra, İngilizce öğrenme teknikleri birçok farklı bilimle ilişkili olarak ilerlemektedir. İngilizce dil öğreniminde belirli hususlar varlığını korurken sahip olunan yapısal durumlardan dolayı çok daha kısa bir zaman içinde kalıcı bir şekilde öğrenme durumu gerçekleşmektedir. Okuma, dinleme, yazma ve konuşma pratiklerinin dörtlü bir şekilde yapılması ise mutlak fayda sağlayan unsurlardandır. Bundan dolayı mutlaka gün içinde her biriyle pratiklerin yerine getirilmesi öneme sahiptir. Bununla birlikte kurslar tarafından sunulan derslerin birçoğunda yaşanan öğrenme zorluklarının birinci sebebi pasif öğrenci etkisidir. Daha ziyade öğretmen tarafından anlatılan derslerin başarılı olma olasılığı %30’dur. İngilizce öğrenimlerinde öğrenen kişilerinde olayın içine katılmasıyla %60 ve üzerine çıkılması söz konusu olmaktadır. Dil öğreniminde öncelikli olarak ise kelime ezberleme durumları olmaktadır. Ancak salt bir şekilde kelimelerin akılda kalma olasılığı da son derece düşüktür. Bundan dolayı çağrışım tekniklerinden yararlanılırken modern eğitimde görsel hafızanın da yeri vardır. İngilizce kelimelerin öğreniminde Türkçe karşılıkları değil, görsel bir durum bulunmaktadır. Kelimenin hatırlanmasında görsel materyal kullanılmaktadır. Ayrıca kelimelerin birbiriyle ilişkili olarak öğrenilmesi de süreyi kısaltmaktadır. Kalıcı olarak belleğe atılabilmesi içinde mutlaka kodlanan bilgilerin zaman içinde kullanılması gereklidir. Kelime gruplarının bir sıralamaya göre verilmesi sonucunda beyin tarafından çözümü çok daha kolay olurken aynı zamanda, kullanım sıklığına göre de kelimelerin saklanması devam etmektedir.

İngilizce dil öğreniminde kelimelerin kodlanması, çağrışım tekniklerinden yararlanması modern öğrenme süreçleri olarak tanımlanırken zahmetsiz bir şekilde öğrenim durumu da olmaktadır. Hiçbir şekilde zaman kaybı olmasına izin vermeden online hizmet sunan kurslar aracılığıyla çok daha yapısı dersler alabilir, kısa zaman içinde istenilen seviyelere gelinebilir. Çok daha düşük maliyetli olmasının dışında derslerin kaçırılması söz konusu olmazken devam zorunluluğu gibi durumlarda bulunmamaktadır. İnternet üzerinden arzu edilen zaman içinde bağlantı kurulabilir, video dersleri defalarca izlenebilir. Ayrıca İngilizce konuşma dersleri de bulunurken pratik imkânı da verilmektedir. Öğrenme aşamasında bulunulan İngilizce kelimeler, kelime grupları, söz kalıpları konuma pratiği yapılarak çok daha iyi bir şekilde akılda tutulurken kullanım durumları da görülebilir. Özellikle ana dili İngilizce olan kişilerle yapılan sohbet şeklindeki İngilizce konuşmaların fayda oranı bir hayli yüksektir. Bu sayede kişinin gelişimi sağlanırken telaffuz eksenli tüm olumsuz unsurlarda zaman içinde giderilmektedir. Kelimelerin kullanımı ve sıralanması dışında nasıl dile getirildikleri de sunulan konuşma dersleriyle mümkün olmaktadır. Konuşma dersleri sayesinde aynı zamanda, çeşitli konular hakkında bilgi alınırken çok daha hızlı bir şekilde devam ettirilmesi de birtakım hususlara bağlı olarak gerçekleşmektedir. Bunların başında kelime haznesinin geniş olması gelir. Ne kadar çok kelime bilgisine sahip olursa konuşma alanı da genişletilebilir. Seri bir şekilde konuşma süreçlerinin sürmesi için ise kelime kalıplarının bilinmesi şarttır. Bu sayede sorulan bir soru karşısından birkaç kelimenin bir araya getirilmesiyle cümle üretimine gerek kalmayacaktır. Kolaylıkla uygun olan kelime gruplarının dile getirilmesiyle cevap verilebilir, soru sorulabilir. Özellikle kalıplaşmış olan kelimelerin çok fazla sayıda olması da İngilizce konuşulmasının daha kolay bir hale gelmesini beraberinde getirmektedir. Günlük olarak yapılması uygun olan İngilizce konuşma dersleri sayesinde kelimelerin ne şekilde kullanıldığı ve hangi sorular sonrasında hangi kelimelerin ne anlama geldiği de görülebilmektedir. Bilindiği gibi İngilizce kelimelerin önemli bir kısmı birbirinden çok farklı anlamlara gelebilmektedir. Bundan dolayı kelime kullanımlarında devamlı olarak bir karışıklık olma durumu söz konusudur. Yapılacak düzeyli İngilizce konuşmalar sayesinde kelime tercihleri de önemli ölçüde belirlenmektedir.

İngilizce öğrenimi sonrasında çok daha kolay bir şekilde iş bulunabilirken yurt dışında da çalışılma olanakları elde edilmektedir. Ayrıca yaz tatillerinde çeşitli ülkelere gidilmesi de daha kolay olmaktadır. Genellikle büyük bir korku olan İngilizce öğreniminde önemli unsurlardan bir tanesi de şüphesiz ki doğru İngilizce kursu tercihidir. Bu sayede doğru materyallerin kullanılması, geniş imkanların sağlanması ve öğrenme tekniklerinin sunulmasıyla kısa süre içinde istenen seviyeler aşılabilir. Sizlerde hiçbir zorluk çekmeden zevkli bir şekilde İngilizce öğrenebilirsiniz. Bunun için ciddi bir ders alımına gerek olmazken çok daha rahat ve basit temel öğrenme teknikleriyle süreçleri başarıyla tamamlayabilirsiniz. Bir ders olarak değil, yeni bir kültürün veya hayatın öğrenilmesi olarak bakılması da İngilizce öğrenmenin temel taşlarındandır.

20 Tem 2018 - 00:00 - Hayatın İçinden


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Pusula Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Pusula Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Pusula Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Pusula Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.